Punt ontglipt Foreholte

Voorhout n Foreholte stond voor de taak om de weg naar boven op de ranglijst, die een paar weken geleden was ingezet, een vervolg te geven. Tevens zou de ploeg van trainer Bloemheuvel in de confrontatie met het hooggeplaatste DONK kunnen aangeven dat zij in die hogere regionen thuishoorde. De missie van de Voorhouters slaagde zondag net niet.

Aanvoerder Ivo Smits moest op de nog immer drukbezette ‘geblesseerdenbank’ plaatsnemen en ook Boyd van Steijn moest vanuit de warming-up afhaken. Vanaf het startsignaal zette Foreholte druk op de tegenstander. Olle Roffelsen stuitte met een hard schot op keeper Bas van der Eem en in de vierde minuut mikte Rick Brabander de bal op de buitenkant van de paal na een goede pass van Chris Guijt.

in de tang

In het eerste half uur hadden de Voorhouters DONK in de spreekwoordelijke tang. Afvallende ballen waren een prooi voor het middenveld en de roodwitten wisten elkaar vrij vlot te vinden. Kansen en mogelijkheden regen zich aaneen, maar het scorend vermogen ontbrak daar waar de Gouwenaren er op dat moment niet aan te pas kwamen.

Na rust wilden de Voorhouters het goede spel uit de eerste helft doorzetten, maar nu deden de Gouwenaren nadrukkelijk mee. Steeds vaker stichtte DONK via de vleugels gevaar en de wedstrijd kwam daarmee in evenwicht. Foreholte kon dezelfde energie waarmee het DONK had klemgezet niet meer opbrengen en gaandeweg de tweede helft werd duidelijk dat de ploeg die het eerst zou scoren wel eens met de punten van het veld zou gaan.

In de 76e minuut doorbrak DONK het evenwicht. De bal werd vanaf de linkerflank gekraakt voorgegeven waardoor deze over eenieder in de doelmond landde waar Pim Spreeuw het onheil trachtte te voorkomen. Van zijn voet hobbelde de bal over de doellijn (0-1). Met de moed der wanhoop zette Foreholte aan voor de gelijkmaker en die kans kwam er voor invaller Thijs van Gils die de bal net aan de verkeerde kant van de paal mikte. Na 93 minuten floot scheidsrechter Lopes voor het einde. De ontgoocheling bij de Voorhouters was daarna recht evenredig met de vreugde van de ploeg uit Gouda.

ZVS gelijk tegen Njord

Sassenheim n Het eerste herenteam van Zwemvereniging Sassenheim speelde zaterdag 20 november gelijk tegen Njord uit Veldhoven. Ondanks een optisch overwicht kwamen de Sassemse waterpoloërs niet verder dan een 7-7 eindstand.

De grote sta-in-de-weg was de keeper van Njord, die eerder bij de selectie van het Nederlands team zat. Omdat de zone van Sassenheim ook goed functioneerde waren de doelpunten schaars. Njord kon door goed midvoorspel in de beginfase langzaam uitlopen, mede door onnauwkeurig aanvalsspel van Sassenheim. Hierdoor kon Njord uitlopen tot een stand van 6-3. De ploeg uit de Bollenstreek wist met een goede derde periode weer naast Njord te komen, wat leidde tot een score van 7-7.

Beide teams kregen in de laatste periode mogelijkheden om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar helaas lukte het de Sassemers niet om het winnende doelpunt te maken. Coach en trainer Geert Lambers kan leven met een gelijkspel: “Verdedigend was de wedstrijd prima, maar aanvallend was het helaas regelmatig onzorgvuldig. Ik vind het knap dat de jongens na de 6-3 weer in de wedstrijd kwamen. Er zat meer in, maar een punt in een verre uitwedstrijd is goed.” Met veertien punten uit zeven wedstrijden staat de ploeg uit Sassenheim op een keurige tweede plaats op de ranglijst van de tweede klasse bond.

Teylingen wint thuis ook

Sassenheim n Teylingen heeft de ban gebroken door ook een thuiswedstrijd winnend af te sluiten. MMO was het slachtoffer en zag na een gelijke ruststand de wedstrijd met 4-1 naar de Sassenheimse thuisploeg gaan.

De Sassenheimers, met verreweg de meeste balcontacten, konden het gegroepeerd spelend MMO aanvankelijk niet lastig maken. Na een half uur was er toch een voorsprong. Mike van der Zon zette de thuisclub op 1-0. Niet lang daarna werd het 1-1 door Jelle van Tol.

Na de rust was Teylingen veel sterker. Pascal de Ridder verlengde knap een dieptepass: 2-1. Tom van der Vlugt aan alle onzekerheid een einde door een assist van De Ridder fraai binnen te koppen: 3-1. Cas Pouwels zorgde voor het mooiste doelpunt van de middag, en bepaalde de eindstand op 4-1.

Ter Leede slaat weer toe

Sassenheim n Het was nog net niet in de extra tijd, maar opnieuw scoorde Ter Leede pas laat in de wedstrijd de winnende.

Tegen HSV Hoek kwam Ter Leede tot een aantal kansen, maar tot de rust bleef het 0-0. Na de pauze kon Ter Leede na 15 minuten verder met tien man. Doelman Mark de Vries reageerde verbaal ongepast op een actie van de ingevallen Constansia en kreeg direct rood. Hij werd vervangen door Mats Alkemade, die zijn doel schoon hield en zo een prima debuut kende.

In de counters van Ter Leede bleek Shaquille Prijor opnieuw het goudhaantje voor de Sassenheimers. In de 89ste minuut maakte hij het enige doelpunt van de wedstrijd (0-1). Met een knap laag schot in de linkerhoek bezorgde hij zijn club de punten. Tegen VVOG was Prijor ook al matchwinnaar. Toen door in de 95ste de winnende 1-2 binnen te tikken.