Afbeelding
Foto: pr.

Infoavond over TTO op het Rijnlands Lyceum

Sassenheim n Op dinsdag 25 januari is om 19.30 uur de online informatieavond van het Rijnlands Lyceum Sassenheim over tweetalig onderwijs (tto). Ouders, maar zeker ook de leerlingen, zijn daar van harte welkom. Hier is aanmelden mogelijk voor deze avonden; op de groep 8-pagina van de website komen ook de link voor die avond te staan. Inloggen is vanaf 19.15 uur mogelijk.

Dinsdagavond 25 januari leggen leraren van het Rijnlands Lyceum uit wat tweetalig onderwijs op de school inhoudt. Bijvoorbeeld dat tto op zowel havo- als vwo-niveau te volgen is, dat tto brede keuzemogelijkheden geeft bij een vervolgopleiding en dat het internationaliseringsprogramma tto speciale excursies en projecten omvat.


Open dag 5 februari

De Open Dag is op zaterdag 5 februari, van 10.00 tot 13.00 uur. Komende tijd besluit de leiding van de school welke vorm de Open Dag krijgt. Op de groep 8-pagina op www.rijnlands.nl volgt informatie daarover.


'Leerlingen mogen deels zelf hun rooster invullen'

Sassenheim n Leerlingen van het Rijnlands Lyceum Sassenheim (RLS) mogen vanaf volgend schooljaar hun lesrooster deels zelf invullen. De middelbare school start dan met RLS-Flex, een nieuw onderwijsconcept waarbij leerlingen naast de gewone vaklessen, tijdens flexuren zelf kiezen voor extra uitleg, tijd om huiswerk te maken of extra uitdaging. Hun mentor helpt hen bij het kiezen. Irma Raadgeep, conrector van de school: “Onze slogan is ‘Open your future’. Om leerlingen verantwoordelijk en vol vertrouwen de maatschappij in te laten gaan is zelfstandig denken en doen heel belangrijk. RLS-Flex versterkt deze vaardigheden.”

Ook veranderen de lestijden: de vaklessen duren straks 80 minuten in plaats van 50 minuten, de flexuren duren 40 minuten. Doordat er minder verschillende lessen worden gegeven op een dag, hoeven leerlingen minder vaak te wisselen van klaslokaal. Raadgeep: “Dat zorgt voor meer rust en overzicht in een schooldag. En doordat de vaklessen langer duren is er meer tijd om lesstof uit te leggen, vragen te behandelen of bijvoorbeeld praktische opdrachten te doen zoals een scheikundige proef of een debat.” 


Elke dag 4 flexuren

Elke dag staan er vier flexuren in het rooster. Er zijn flexuren voor extra uitleg of extra verdieping bij een bepaald vak. Andere flexuren bieden extra uitdaging, waaronder themalessen en culturele en kunstzinnige activiteiten zoals extra Duits of Frans, de schoolband en toneel. Ook zijn er flexuren om huiswerk te maken zodat er thuis meer vrije tijd overblijft. Een leerling volgt per week minimaal 5 flexuren. Voor jongere leerlingen is een aantal flexuren vast ingedeeld. In hogere leerjaren ontstaat steeds meer vrije keuzeruimte. Raadgeep: “Zelf kiezen is prettig voor leerlingen en vergroot het plezier om te leren. Maar het kan ook best lastig zijn. Daarom begeleiden hun mentoren ze hier goed bij.”


RLS-Flex

De leerlingen van RLS en hun ouders zijn de afgelopen periode geïnformeerd over de introductie van RLS-Flex. Voor leerlingen in groep 7 en 8 en hun ouders die meer informatie willen over RLS-Flex en alle mogelijkheden die het RLS te bieden heeft, zijn er verschillende momenten om langs te komen in januari en februari. Meer informatie is te vinden op www.rijnlands.nl. Daar zijn verschillende video’s te bekijken.


Fit en vitaal met Marente

Regio n Blijf ook fit en vitaal met de beweegcursussen van Marente. Zodra de coronamaatregelen het toelaten starten te cursussen op diverse locaties in de Duin- en Bollenstreek. In de Marente Hiphopcursus komen de hipste dansmoves voorbij. De cursus wordt gegeven in Sassenheim, Lisse, Katwijk en Oegstgeest. Yoga heeft een positief effect op het versoepelen en versterken van uw spieren. De cursus wordt gegeven in Katwijk en Voorschoten. Bij Marente Danst wordt een mix van verschillende dansstijlen aangeboden. Deze cursus wordt gegeven in Noordwijk. Aanmelden kan op werkdagen tussen 08.30 en 16.30 uur via (071) 409 32 23 of via e-mail: ledenservice@marente.nl.