Afbeelding
Foto: pr.

Zonnebloem luidt de lente in

Warmond n Op zaterdag 19 maart kregen de deelnemers van de Zonnebloem een lentegroet uitgedeeld.

Twintig vrijwilligers waren in de weer om de bosjes tulpen bij hun gasten te brengen. Het overhandigen van de bloemen, waarbij een kort praatje werd gemaakt, hoort bij het maandelijks gebaar dat de Zonnebloem in Warmond in coronatijd maakt. Hoewel de coronamaatregelen zijn afgeschaft is voorzichtigheid nog steeds geboden. Toch ziet het er nu naar uit dat er binnenkort weer gestart kan worden met een gezamenlijke activiteit. Iedereen kijkt daar weer erg naar uit. Voor meer informatie, neem contact op met voorzitter Egbert van der Weide, tel: 06-12546068.


Lezing over paus Hadrianus VI

Sassenheim n Ds. J.C. Fockens gaat op donderdag 31 maart om 15.00 uur in op het leven van de enige Nederlands paus: Hadrianus VI. De bijeenkomst is in de Witte Zaal van de Julianakerk (Julianalaan 6). 

Vijfhonderd jaar geleden werd hij paus en dat wordt in Nederland volop herdacht. Hij was maar kort de hoogste functionaris van de rooms-katholieke kerk. Na een jaar stierf hij. Wie was hij, wat trof hij aan toen hij in Rome aankwam, en wat heeft hij in die korte periode kunnen betekenen voor de kerk? Daarop zal ds. Fockens ingaan.