Afbeelding
Foto: pr.

Genoeg te doen tijdens Nationale Opschoondag

Warmond n De vijf vrijwilligers die op zaterdag 19 maart op pad gingen voor de Nationale Opschoondag konden de handen weer flink uit de mouw steken. 

"Met vijf mensen hebben we weer gezamenlijk Warmond afgestruind op zoek naar zwerfafval. Helaas is dit nog steeds makkelijk te vinden," vertelt Aad Overgaag, een van de vrijwilligers. "Hoewel het dorp er in het algemeen goed bij ligt werd er toch weer op diverse plaatsen afval gevonden en opgeruimd. Bijna geen plastic flesjes gevonden; statiegeld werkt dus. Nu is het wachten op het statiegeld op blikjes, dat er begin 2023 aan komt." De bijeenkomst werd beƫindigd in de zon op het terras onder het genot van koffie.


Ook in Voorhout en Sassenheim werd opgeruimd. Dat gebeurt sowieso vaker, Teylingen kent een groep van ongeveer 70 vrijwilligers die die regelmatig alleen of in groepjes zwerfafval rapen. Ook meehelpen? Neem contact op via teylingenschoon@gmail.com.. 


Workshop Fiscaal partnerschap

Sassenheim n Alles wat je moet weten over inkomstenbelasting en fiscaal partnerschap komt op maandag 11 april van 19.30 tot 21.30 uur aan de orde in de belastingworkshop Fiscaal partnerschap. Samantha Mokveld en Fred Snelderwaard geven de workshop in de bibliotheek (Kerklaan 42).

De workshop is gericht op mensen die net zijn getrouwd, een geregistreerd partnerschap zijn aangegaan, zijn gaan samenwonen of samen een huis hebben gekocht. Deelnemers komen onder andere meer te weten over de inkomstenbelasting en fiscaal partnerschap. Samantha Mokveld en Fred Snelderwaard van Koeleman Accountants & Belastingadviseurs vertellen meer over onder andere fiscale aspecten bij het kopen van een eigen woning, schenking eigen woning, fiscaal partnerschap, toeslagen, STAP-budget en box 3. Tijdens de workshop is genoeg ruimte voor vragen die ter plekke beantwoord worden. Het is ook mogelijk om vooraf je vragen te mailen naar smokveld@accountantskoeleman.nl. Deze vragen zullen vooraf worden uitgewerkt en tijdens de workshop worden behandeld.


Deelname kost 12,50 euro voor leden en 15 euro voor niet-leden. Aanmelden kan via www.bibliotheekbollenstreek.nl.