Borreltje met Adest Brass

Sassenheim n Adest Brass zorgt op zondag 27 maart voor een gezellige en ongedwongen middag in 't Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a). Naast de bekende marsmuziek, maakt Adest Brass ook een uitstapje naar een (licht) klassiek georiĆ«nteerd repertoire. Het optreden begint om 15.00 uur. Kaarten kosten 10 euro per stuk en zijn verkrijgbaar via www.hetonderdak.nl. De zaal is deze middag ingericht met zowel zitplaatsen als statafels. Tevens is tijdens de voorstelling de bar in de foyer geopend om een drankje te halen. 


Kamerkoor zoekt sopranen

Voorhout n Het Voorhouts Kamerkoorbestaat 25 jaar en voert in december de Messiah groots uit. Het koor heeft nog plaats voor enkele sopranen, die noten kunnen lezen. Repetities zijn op woensdagavond om 20.00 uur in de Kleine Kerk (Dr Aletta Jacobslaan).


Kinderen gezocht voor lenteconcert

Ook geeft het koor op Koningsdag om 15.30 uur een lenteconcert in de Boerhaavetuin. Een klassiek concert met medewerking van kinderen. Kinderen die van zingen, dansen en uitbeelden houden kunnen zich aanmelden via marleenvanleeuwen@hotmail.com om elke vrijdagmiddag te repeteren van 15.15 tot 16.15 uur in de speelzaal van de Achtbaan aan de Beukenrode.


Over Bevrijding: Esther

Voorhout n Tijdens de laatste en derde avond in de serie Bevrijding komt op maandag 28 maart Prof.dr. Eric Ottenheijm vertellen over de Bijbelse figuur Esther in De Verdieping (Aletta Jacobslaan 1).

Esther is een verhaal over dreigende vervolging en redding door menselijke interventie. Het bijzondere aan dit Bijbelboek is dat God er niet in wordt genoemd. Speelt God dan geen rol? Bijbelversies in de Oudheid laten zien dat dit al vroeg als een probleem werd ervaren. Over die vraag gaan ook Rabbijnen in gesprek met de tekst. Wij via hen. Hoe red je je gemeenschap en jezelf: door je identiteit te verhullen, of er juist voor uit te komen? 


De bijeenkomst is van 20.00 tot 22.00 uur. De toegang bedraagt 7,50 euro. Vooraf aanmelden is niet nodig.