Afbeelding
Foto:

Leerlingen de Startbaan leren over hacken

Sassenheim n Cybercriminaliteit is een groeiend probleem. Daarom doet Teylingen mee met HackShield. Burgemeester Carla Breuer en jeugdagent Suzanne gaven maandag 28 maart het startsein voor het werven van Cyber Agents voor Hackshield. Dit doen zij samen met kinderen van basisschool de Startbaan in Sassenheim. HackShield is een online game die kinderen tussen de 8 en 12 jaar leert hoe zij online gevaar kunnen herkennen en voorkomen. Zo leren ze zelf hoe ze online veilig kunnen blijven. 

HackShield is een spel dat kinderen bekend maakt met digitale veiligheid. Door het spelen van het spel leren kinderen zich op een speelse manier te wapenen tegen digitale gevaren. Kinderen leren alles over onder andere hacken, datalekken en phishing. Via de game worden kinderen opgeleid tot Cyber Agents, waardoor zij zichzelf maar ook anderen, bijvoorbeeld ouders, opa’s en oma’s, vrienden en vriendinnen kunnen waarschuwen en samen zorgen voor een veilige online wereld. De gemeente doet samen met de politie, de bibliotheek en het jongerenwerk mee aan het project HackShield om cybercriminaliteit terug te dringen en inwoners digitaal vaardig en weerbaar te maken.


Meedoen met HackShield

Kinderen tussen de 8 en 12 jaar keken maandag op school de oproepvideo van de burgemeester en jeugdagent Suzanne, waarin zij worden opgeroepen mee te doen met Hackshield. Hoe meer kinderen meedoen, hoe digitaal veiliger Teylingen wordt. Online meespelen is kosteloos en kan op www.joinhackshield.nl/gemeente/Teylingen.


De Achtbaan maakt reis door de tijd

Voorhout n Elk jaar wordt er schoolbreed een project gedraaid met de drie locaties van openbare basisschool de Achtbaan. Dit jaar is het thema van het project; 'Reis door de tijd!'.

De kinderen mochten vorige week verkleed in het thema naar school komen. Elke locatie opende het project op eigen wijze. Op de locatie Distelweg werd door de leerkrachten het project met een toneelstuk van start geschoten. Er werd een geheime kist gevonden bij oma waar oma eigenlijk nooit aan mocht komen. Er kwamen allemaal voorwerpen van vroeger uit. Op de locaties Cluster is de opening van het project ingeluid door leerkrachten die als standbeeld waren verkleed uit een bepaalde tijdsperiode. En een afsluiting op de rode loper hoorde daar natuurlijk bij. Op de locatie Beukenrode was er een tijdmachine op het podium waar elke leerkracht iets vertelde over de subthema’s van de klas, zoals dieren uit de prehistorie, uitvinding van de fiets, ridders en kastelen, de toekomst en volkeren van vroeger.


De kinderen gaan bijna drie weken aan de slag om kennis te vergaren over het thema, en dit op allerlei manieren toe te leren passen door creatief te zijn met vooral veel eigen inbreng om bij te dragen aan de ontwikkeling van hun eigen leerproces. 


Indianen, het oude Egypte, overgrootmoeders tijd, Middeleeuwen en de prehistorie en nog veel meer, het is allemaal te zien in de klassen tijdens de tentoonstellingsavond. Daarmee wordt het project op 6 april afgesloten.

Afbeelding