In gesprek over de jeugdhulp

Teylingen n Wethouder Arno van Kempen gaat op zijn laatste werkdag in gesprek over de jeugdhulp. Deelnemers aan het gesprek zijn mensen vanuit sport, cultuur, onderwijs en jeugdhulp. De sessie is op dinsdag 31 maart van 14.00 tot 15.30 uur, en live te volgen via een livestream.

Het gaat om een ‘socratische’ gesprek jeugdhulp. Hierin gaat Van Kempen in gesprek met het voorveld (mensen vanuit sport, cultuur, onderwijs en jeugdhulp) over wat zij kan betekenen voor de jeugd. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk gaan de partijen in gesprek.


Socratisch gesprek

Een socratisch gesprek is een gemeenschappelijk denkgesprek en onderzoek waarin we met elkaar op zoek zijn naar ‘wat het geval is’ en waarin we onze woorden en ideeën scherpen aan die van anderen. Daardoor scheppen we de mogelijkheid om een gemeenschappelijke visie te creëren. Je luistert goed en vraagt door naar feiten in plaats van beweringen. Het socratisch gesprek is erop gericht uit te komen op een gezonde visie om de samenwerking rondom de jeugdige te verbeteren. Het levert een bijdrage aan de uitvoeringsagenda van de pijler Opvoeden en Opgroeien uit de Maatschappelijke Agenda.