Vluchtelingen naar voormalig Kompas

Warmond n De gemeente gaat iets meer dan de helft van 93 Oekrainse vluchtelingen die in Teylingen opgevangen moeten worden, huisvesten in het gebouw van het Kompas, achter Marienhaven. In totaal komen hier tussen de 50 en 88 mensen tijdelijk te wonen. Zij kunnen er vanaf mei tot en met december verblijven, daarna wordt het pand gesloopt voor woningbouw. Ook in Sassenheim en Voorhout worden enkele opvangplaatsen ingericht. Lees verder op pagina 7.


Onderzoek naar warmte uit water 

Warmond n Huizen in Nederland gaan van het aardgas af. Daarom is de gemeente op zoek naar alternatieve warmtebronnen. Onlangs heeft de gemeente laten onderzoeken of de Klinkenbergerplas een goede warmtebron is voor wijken in de buurt. Voor Oegstgeest blijkt warmte uit de Klinkenbergerplas te kostbaar. Voor de wijk naast de Klinkenbergplas in Warmond is het een mogelijkheid die verder onderzocht wordt. Wethouder Heleen Hooij: "Omdat Warmond veel water heeft, laten we nu ook onderzoeken of er warmte gebruikt kan worden uit het Joppe, de Leede en de riolering."


Maak een proefrit bij Fietsmaatjes

Teylingen n Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Fietsmaatjes Teylingen staat de organisatie op zaterdag 2 april in de centra van Teylingen om inwoners enthousiast te maken over het samen fietsen. Zij beantwoorden vragen, en bezoekers mogen ook een rondje mee op de duofiets. De vrijwilligers staan tussen 10.00 en 15.00 uur ter hoogte van de Dorpskerk (Sassenheim), Bartholomeuskerk (Voorhout) en op de Gemeentehaven bij de VVV (Warmond). Deelname is gratis.