Welzijn tekent Alliante Positieve Gezondheid

Regio n Twintig zorg- en welzijnsorganisaties, gemeenten en onderwijsinstellingen willen dat Zuid-Holland Noord in 2030 een van de meest Positief Gezonde regio’s van Nederland is. Als veelal nieuwe partners van de Alliantie Positieve Gezondheid hebben zij een handtekening gezet om hun ondersteuning te bekrachtigen. Ook Welzijn Teylingen heeft getekend. 

De Alliantie Positieve Gezondheid Zuid-Holland Noord vormt een beweging met een brede blik op gezondheid. Dit vanuit het gedachtegoed Positieve Gezondheid, waarbij het accent niet ligt op ziekte maar op mensen zelf, op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt. Steeds meer organisaties onderschrijven het streven om te werken aan vitale en veerkrachtige inwoners en toekomstbestendige zorg en ondersteuning. In totaal scharen twintig organisaties zich achter het doel om in 2030 een van de meest Positief Gezonde regio’s van Nederland te zijn. “Onze ambitie is dat inwoners in de regio Zuid-Holland Noord in 2030 ervaren dat beroepskrachten, beleidsmakers en bestuurders denken en doen vanuit een brede blik op gezondheid”, aldus Eva van Steenbergen (Reos) en Ellen van Steekelenburg (GGD Hollands Midden). “Zodat de inwoners regie over hun eigen leven en initiatieven in hun wijk kunnen nemen.”


Meer Bewegen voor Ouderen

Teylingen n 'Meer bewegen voor Ouderen' is een gezellige manier om langer geestelijk, lichamelijk en sociaal actief te blijven. De lessen bestaan uit eenvoudige oefeningen in een zaal. Iedere week zijn er lessen in Warmond en Sassenheim onder begeleiding van een docent: op woensdag van 14.00 tot 15.00 uur in Het Trefpunt (Herenweg 80) in Warmond, en op donderdag in de Julianakerk in Sassenheim van 9.00 tot 10.00 uur, van 10.00 tot 11.00 en van 11.00 tot 12.00 uur. Meer weten of belangstelling voor een proefles? Neem contact op met Welzijn Teylingen via telefoon 0252-231805, of info@welzijnteylingen.nl.


Vogelbos bij AkzoNobel

Sassenheim n Medewerkers van AkzoNobel aan de Rijksstraatweg hebben het plan opgevat om in de komende jaren een Vogelbos aan te leggen. Op woensdag 26 januari is door 18 medewerkers, samen met de ‘MeerBomenNu' organisatie, een recordaantal van meer dan 5.000 bomen geoogst. Jonge bomen die anders geen kans hadden gehad om uit te groeien tot volwassen bomen. Als vervolg op dit succesvolle initiatief is in samenspraak met het GreenTeam op de site in Sassenheim een aantal van deze zaailingen geplant. Het plan is om een AkzoNobel Vogelbos aan te leggen in de komende jaren. Op Nationale Boomfeestdag, woensdag 16 maart, is een start gemaakt met het planten van de eerste 120 bomen.