Nieuwe Gouwe Ouwe middagen voor senioren

Teylingen n De senioren uit Teylingen weten vast nog wel hoe gezellig de kroegen en de feestzalen waren in de jaren ‘60 en ‘70. Zou het niet leuk zijn om die sfeer nog eens terug te krijgen? Met de Gouwe Ouwe band gaat dat zeker lukken. Op maandagmiddag 11 april start er een nieuwe Gouwe Ouwe reeks in Sassenheim. In mei en juni volgen er middagen in Warmond en Voorhout.

Teylingers die zin hebben in een gezellige middag, worden gevraagd om samen met een gast uit hun buurt te komen. De organisatie hoopt dat op deze manier ook senioren komen, die niet graag alleen willen gaan, maar samen met een ander dat wèl zouden willen. De toegang is gratis, maar aanmelding vooraf op de website van ViTeylingen is verplicht. Een aantal organisaties die samenwerken binnen ViTeylingen maken dit mogelijk. 


Er zijn drie middagen gepland in de drie kernen van Teylingen: Op maandag 11 april van 14.00 tot 16.00 uur in Theater 't Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a) in Sassenheim, op dinsdag 10 mei van 14.00 tot 16.00 uur in Het Trefpunt (Herenweg 80) in Warmond, en op donderdag 2 juni van 14.00 tot 16.00 uur in Cheers! (Herenstraat 106) in Voorhout.


Koppels van twee senioren kunnen zich digitaal aanmelden voor de middag in Sassenheim van 11 april. Op www.viteylingen.nl/gouweouwe staat een aanmeldformulier. Lukt het niet om een maatje te vinden dan is men ook alleen welkom. Ná 11 april kunnen senioren zich ook aanmelden voor de middag in Warmond van 10 mei. Telefonisch aanmelden kan bij Welzijn Teylingen, via 0252-231805. De toegang is gratis, drankjes zijn voor eigen rekening.


Antonius werd Avonturier en viert ook feest

Voorhout n Ze stonden honderd jaar geleden allebei aan de Jacoba van Beierenweg: de Antoniusschool en de Christelijke School. Op beide scholen is het deze weken feest.

De Christelijke School is inmiddels verhuisd naar de Distelweg en heet sinds 1995 de Regenboogschool. Zij vieren dit jaar hun honderdjarig jubileum (zie interview op pagina 15), net als de voormalig Antoniusschool, die echter nooit is weggaan. Ruim honderd jaar later gaan kinderen uit Voorhout nog steeds naar school aan de Jacoba van Beierenweg, in een moderner gebouw natuurlijk, én de basisschool heet sinds 2020 de Avonturier.


En ook daar vieren ze feest op 1 april, met muziek door Kleintje Pils, een terug- en vooruitblik door een speciaal openingswoord door de burgemeester, het begraven van een tijdscapsule, het spelen van oud-Hollandse spelletjes, een workshop drummen met je lijf voor de leerlingen en het maken van een speciale foto met de hele school.


Gezond en gezellig aan tafel

Teylingen n Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Teylingen organiseert op donderdag 7 april van 19.30 tot 21.30 uur de online workshop Gezond en gezellig aan tafel voor ouders van kinderen tussen de 2 en 10 jaar.

De maaltijd, of het avondeten, is een geschikt moment om te genieten van het samenzijn als gezin en leuk contact met elkaar te hebben. Maar eten met kinderen erbij kan ook lastig en stressvol zijn. "Ik lust dit niet.", "Dit ga ik echt niet eten", "Je bent vijf jaar dus nog vijf hapjes". Dit zijn voorbeelden van uitspraken die in sommige gezinnen iedere dag te horen zijn rondom etenstijd. 


Tijdens de workshop wordt er informatie gegeven over gezond eten, bewegen en opvoeding van kinderen. Er wordt uitgelegd hoe het komt dat een kind (een periode) lastiger eet. Ouders krijgen tips hoe zij weer gezond en gezellig met hun kind(eren) aan tafel kunt eten.


Deelname bedraagt 5 euro. Aanmelden en meer informatie via www.cjgcursus.nl.


Workshop 'Mijn gamende kind'

Voorhout n In het kader van de Media Ukkie dagen wordt op woensdagavond 6 april de workshop Mijn gamende kind gegeven in de bibliotheek Voorhout (Herenstraat 48).

Gamen is de nummer één-hobby voor heel veel kinderen… En een van de belangrijkste opvoedkwesties voor heel veel ouders. Hoe zit die gaming industrie in elkaar? Hoe kan het beste worden omgegaan met schermtijd? Wat is gezond en ongezond gamegedrag? Welke impact hebben games op de emoties van het kind? Waarom gamen kinderen graag en wat is de reden dat ze lang door kunnen gaan? Wat zijn de signalen van een problematische of verslaafde gamer?


In de vorm van een interactieve workshop maakt Koen Schobbers,auteur van het boek ‘Mijn gamende kind' en oprichter van het succesvolle platform Parents of Play, inzichtelijk hoe opvoeders het beste om kunnen gaan met gamen binnen het huishouden.


De workshop is van 19.30 tot 21.30 uur, en geschikt voor ouders met kinderen vanaf 6 jaar. Deelname kost 5,50 euro voor leden en 7,50 euro voor niet-leden. Op dinsdag 19 april wordt dezelfde workshop ook gegeven in Oegstgeest, van 19.30 tot 21.30 uur in de plaatselijke bibliotheek (Lange Voort 2). Aanmelden kan via www.bibliotheekbollenstreek.nl/mediaukkie..