De ondernemers wisten via hun eigen netwerken ruim 15.000 euro in te zamelen. | Foto: pr.
De ondernemers wisten via hun eigen netwerken ruim 15.000 euro in te zamelen. | Foto: pr. Foto:

Ondernemers halen ruim twee ton op voor Adamas

Regio n Tien ondernemers uit de regio hebben zich op vrijdag 25 maart een dag LATEN opsluiten bij het Adamas – Centrum voor leven met en na kanker - om minimaal 15.000 euro per persoon op te halen en er met elkaar een onvergetelijke dag van te maken. Uit Teylingen deden ondernemers Eva van der Kwast (Sassenheim) en Krijn van Dijk (Voorhout) mee. 

“Ruim 240.000 euro is er opgehaald en de teller loopt eigenlijk nog steeds”, lacht Annelies Osinga – leidinggevend coördinator van Adamas. Moe maar heel blij kijkt niet alleen zij, maar kijken alle deelnemers en het Adamas team terug op een bijzondere dag met een gouden randje. "Het gaat niet alleen om het fantastische bedrag dat we met elkaar hebben opgehaald, maar ook wat er gebeurde met de deelnemers. Tijdens de borrel en het diner hebben we nog lang nagepraat over wat deze dag voor een ieder heeft betekend en hoe overweldigend het is dat dit gigantische bedrag is opgehaald voor mensen die leven met en na kanker."


“Dit jaar was het ook spannend wie de Adamas Social Funder 2022 ging worden, een aantal ondernemers lagen behoorlijk dicht bij elkaar”, vervolgt Osinga. "Uiteindelijk heeft de social funder van dit jaar ervoor gekozen om de winnaarstitel toe te kennen aan het complete team, want het is een teamprestatie! De Lock Up ondernemers vertellen ons onder de indruk te zijn om een dag bij Adamas aanwezig te zijn. Mooie momenten, emotionele momenten, alles passeert zo’n dag. Iedereen kent wel iemand die geraakt is door kanker en wij hebben gevoeld dat er bij Adamas ruimte en aandacht is om dit met elkaar te delen”. 


Plek voor lotgenoten

Adamas is een plek waar volwassenen en kinderen die te maken hebben met kanker en hun naasten uit de hele regio van harte welkom zijn. Ze kunnen bij Adamas terecht voor informatie, lotgenotencontact, therapeutische begeleiding, creatieve en lichaamsgerichte workshops en uiteraard voor een luisterend oor. Bij Adamas werken 80 vrijwilligers die 7.000 bezoeken begeleiden. In het oncologiecentrum van het Spaarne Gasthuis werken 20 vrijwilligers die jaarlijks 7.500 bezoeken begeleiden.