Afbeelding
Foto: pr.

Eenakters van Youp van ‘t Hek door Cultuur Verheft

Voorhout n Toneelvereniging Cultuur Verheft bestaat dit jaar 75 jaar en speelt in april als aftrap van het jubileumjaar twee eenakters van de bekende cabaretier en columnist Youp van ‘t Hek.

Op 6, 8, 10, 11, 13 en 14 april speelt Cultuur Verheft in Cheers (Herenstraat 106) in Voorhout de eenakters ‘Hexen’ en ‘Mijn Man’ en die beloven hilarisch pijnlijk en misschien zelfs wat herkenbaar voor aanwezigen te zijn.


Van ’t Hek’s favoriete onderwerp ‘ongelukkige huwelijken’ is het uitgangspunt van deze twee eenakters. Hexen, geregisseerd door Peter Kales, is een verhaal van twee vrouwen die zich opmaken in een hotelkamer. Beneden is het derde huwelijksfeest van hun beider ex gaande met wie ze nog een appeltje te schillen hebben. Om deze rekening te vereffenen gaan beide dames op cabareteske wijze de verse bruid toespreken.


In ‘Mijn Man’, geregisseerd door Jan Regeer, zitten twee doorsnee Hollandse vrouwen in een tuintje. Van de derde fles wijn is de bodem in zicht, de frustraties over dertig jaar huwelijk komen los. De Henk van de ene vrouw is al even onbehouwen als de Henk van de andere vrouw. Zo sprankelend en veelbelovend als het huwelijk dertig jaar geleden begon, zo ingedut is het nu. 


Kaarten zijn verkrijgbaar via bit.ly/eenaktersyoup