Matthäus Passion in de kerk

Warmond n De Stichting Kerkelijk Erfgoed Warmond (KEW) organiseert in de aanloop naar Pasen op zondagmiddag 10 april een matineeconcert met de mooiste Koralen en Aria’s uit de Matthäus Passion van Johan Sebastiaan Bach in de Protestantse Kerk (Herenweg 82).

Ook dit jaar zal het concert worden uitgevoerd door de Christelijke Oratorium Vereniging Ex Animo uit Leiden met diverse solisten en onder andere met begeleiding van het monumentale Lohmanorgel en onder leiding van dirigent Wim de Ru, sinds 1978 onafgebroken de bevlogen dirigent van het koor .


Na in 1940 te zijn begonnen met de uitvoering van alleen de koralen van de Matthäus Passion brengt het koor sinds 1942 jaarlijks het meesterwerk van Johan Sebastiaan Bach in de Leidse Pieterskerk ten gehore.


Het concert in Warmond begint om 16.00 uur en eindigt rond 17.30 uur. Muziekliefhebbers zijn van harte welkom vanaf 15.30 uur voor koffie of thee. De toegang bedraagt 18 euro, bezoekers tot en met 15 jaar krijgen gratis toegang. Kaarten zijn vooraf te bestellen via: www.stichtingvriendenkew.nl/actueel en zolang de voorraad strekt aan de deur. Parkeren is mogelijk achter de kerk, op de Krogt via de Laan van Oostergeest. Meer informatie is verkrijgbaar via 06-53809744.


Zonnebloem viert lustrum

Warmond n Bijna onmerkbaar verstrijkt de tijd. Maar bij het doorspitten van het verleden van de Zonnebloem stuitte de nieuwe secretaris op de oprichtingsdatum van de Zonnebloemafdeling in Warmond: 1 april 1967. 

Dat is nu dus precies 55 jaar geleden. Dat de Zonnebloem er toen anders uit zag dan nu wordt wel duidelijk uit het volgende fragment: "Een afgeladen bus vol Zonnebloemgasten zette koers naar de Veluwe voor een uitgaansdag. Omdat de animo zeer groot was, konden helaas niet alle belangstellenden mee.” Zoveel gegadigden kent de Warmondse afdeling niet meer, dus die bus krijgen we niet meer vol.


Sinds het sluiten van de verzorgingshuizen Liduina en Mariëngaerde is de Zonnebloempopulatie gehalveerd. Van grote gezamenlijke activiteiten is de Zonnebloem overgeschakeld naar vooral kleinschaligheid. Koffiebijeenkomsten, spelletjesmiddagen, bloemschikken of een uitstapje met de strandrups voor tien personen behoren nu tot de jaarlijkse activiteiten. Met elkaar lunchen of gezamenlijk dineren staat gelukkig ook nog op het programma. Binnenkort is het mogelijk om te genieten van een High Tea om het lustrum te vieren. De Zonnebloem drijft op de vrijwilligers, en is nog op zoek naar nieuwe helpende handen. Meld je aan bij de voorzitter van de Zonnebloem, Egbert van der Weide, en maak een dorpsgenoot met een lichamelijke beperking blij: 06-12546068.