Adest Musica is vaste deelnemer aan het Wereld Muziek Concours. | Foto: pr.
Adest Musica is vaste deelnemer aan het Wereld Muziek Concours. | Foto: pr. Foto: pr.

Met Adest mee naar WMC

Sassenheim n Met een jaar uitstel wordt in 2022 opnieuw het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade gehouden. Adest Musica is erbij, en supporters kunnen mee. 

Het laatst gehouden WMC was in 2017 en daar heeft Drum- en Showband Adest Musica puike resultaten behaald in de hoogste Championship Division. Mondiaal een tweede plaats op het onderdeel show en een vijfde plaats op het onderdeel mars.


Adest Musica zal opnieuw deelnemen aan het WMC. Daartoe is afgelopen najaar gestart met het instuderen van een prachtig showproduct – zowel muzikaal, showtechnisch als ook choreografisch - met als thema ‘Angels & Demons’. Daarnaast zal Adest Musica uitkomen op het onderdeel mars.

De organisatie van het WMC heeft ervoor gekozen om de muzikale onderdelen show, mars en marsparade op verschillende dagen te laten uitvoeren. Zo dient ieder korps zich met de show middels de ‘prelims/voorronde’ op vrijdag 29 juli te kwalificeren voor de finale op zondag 31 juli. Op zaterdag 30 juli wordt door Adest Musica de mars gelopen. Het korps zal om die reden drie dagen vertoeven in de directe omgeving van het Parkstad stadion, waar het WMC wordt gehouden.


Kaartverkoop supporters 

Net als bij eerdere WMC's zullen ook deze keer weer honderden supporters naar Kerkrade gaan om hun favoriet Adest Musica te supporten. De ondersteuning is er nu op zaterdag 30 juli (mars) en/of op zondag 31 juli (show). Kaarten bestellen hiervoor kan via wmc@adestmusica.nl.