Voorzitters Frank Brouwer (Crescendo, links) en Krieno Bolt (Kringloopwinkel Op Dreef). | Foto: pr.
Voorzitters Frank Brouwer (Crescendo, links) en Krieno Bolt (Kringloopwinkel Op Dreef). | Foto: pr. Foto: pr.

Kringloopwinkel sponsort instuif

Sassenheim n Kringloopwinkel Op Dreef heeft met een cheque van 1.000 euro de leden van Harmonievereniging Crescendo Sassenheim heel erg blij kunnen maken. Het bedrag was bedoeld als financiering voor de instuif, die op dezelfde dag, zaterdag 26 maart, werd georganiseerd. 

“Een complete verrassing waar we erg dankbaar voor zijn”, aldus Frank Brouwer, voorzitter van Crescendo. Vroeger was de instuif van Crescendo bedoeld voor jeugd die nog niet zo lang een instrument bespeelt en het leuk lijkt om eens in een echt orkest mee te spelen. Dat kunnen allerlei instrumenten zijn ook al passen ze niet bij een harmonieorkest. Omdat de laatste jaren een verschuiving was te zien in de leeftijd waarop mensen een instrument willen gaan bespelen, is de leeftijd voor de instuif losgelaten. Iedereen is welkom. 


Muziek is universeel

In totaal deden 15 muzikanten mee, zij sloten zich deze dag aan met een breed scala aan instrumenten. Van blokfluiten, viool en cello, tot onder andere trompet, hoorn, saxofoon, dwarsfluit en klarinet. 


Uiteindelijk zaten er samen met het Opleidingsorkest veertig musici op het grote podium van de Julianakerk. 


Dit jaar zijn voor het eerst, in overleg met Vluchtelingenwerk Teylingen, de statushouders persoonlijk uitgenodigd, want muziek is universeel. Crescendo wil op deze manier laten zien en hopelijk laten horen dat zij een muziekvereniging is die dit ook in praktische zin wil doen. Samen muziek maken: het mooiste wat er is. 'Samen' past ook bij de visie van de Kringloopwinkel Op Dreef: samen inzetten voor een goed doel. Kringloopwinkel Op Dreef brengt normaal geld bijeen voor het Pastoraal Fonds. Dit fonds heeft als voornaamste doel om hulp te bieden aan mensen die wonen in landen in Oost-Europa. Met deze gift wil Kringloopwinkel Op Dreef laten zien dat ook een plaatselijke vereniging niet wordt vergeten. 


Concert

Op zaterdag 2 april om 20.15 uur het Voorjaarsconcert van het Groot Harmonie orkest van Cresendo in de Julianakerk (Julianalaan 4). Afscheid en welkom staat centraal bij dit muzikaal zeer uitdagende concert.

Afbeelding