Afbeelding
Foto: pr.

Kinderboeken- schrijfster op bezoek

Voorhout n Kinderboekenschrijfster Janneke Schotveld is zaterdag 28 mei van 14.00 tot 16.00 uur te gast bij de bibliotheek (Herenstraat 48).

Wie kent haar niet? Superjuffie, Rotkat, Kikkerbilletjes van de Koning, verhalen over de Dappere Ridster en nog veel meer titels zijn door deze enthousiaste schrijfster tot leven gekomen. 

En nu komt ze naar Voorhout, en alles mag gevraagd worden over haar boeken en hoe het is om schrijver te zijn. Wat komt er allemaal kijken bij het schrijven van een boek? Hoe kom je op ideeën? Schrijf je alles in één keer goed op? Zijn sommige dingen echt gebeurd? Mag je zomaar alles wat je meemaakt gebruiken voor een verhaal?


Voorlezen

Na het schrijversbezoek hebben de kinderen een beeld van het vak ‘schrijver’. Ze horen de verhalen achter de verhalen en daardoor gaat lezen veel meer voor ze leven. Natuurlijk leest Janneke ook voor, ze onderwerpt de kinderen aan een kinderboekenkennisquiz en samen maken ze een nieuw verhaal. 


Er is beperkt plek. Deelname kost 1 euro voor leden en 1,50 euro voor niet-leden. Aanmelden kan op www.bibliotheekbollenstreek.nl.


Praktijkles voor een vaste hengel

Warmond n Hengelsportvereniging De Leede organiseert een praktijkles vaste hengel voor kinderen van 7 tot en met 13 jaar op donderdagochtend 26 mei (Hemelvaarstdag). De locatie is afhankelijk van het aantal deelnemers en de weersomstandigheden.

Deze ochtend leren de jonge vissers de kneepjes en techniek en wordt er natuurlijk echt gevist. De deelnemers worden verdeeld in kleine groepjes en langs de waterkant leggen de jeugdbegeleiders uit wat je moet doen voordat je begint met vissen. Dat is niet alleen maar het optuigen van de vaste hengel, maar ook het uitloden en peilen van de dobber en het bereiden van lokvoer. Deelname aan deze jeugdactiviteit is gratis voor leden en niet-leden. Aanmelden voor dinsdag 24 mei via het aanmeldformulier op www.hsvdeleede.nl (onderdeel jeugd).


Wie daarna jeugdlid wordt van De Leede ontvangt een jeugdVispas (tot 14 jaar) of Vispas (vanaf 14 jaar) en de Gezamenlijke Lijst van Viswateren.