Thuiswedstrijd terug bij Bo

Regio n Het radioprogramma de Thuiswedstrijd keert terug op Bo-radio. Het portretpogramma heeft jarenlang gedraaid, maar was gestopt. Nu zijn er vier presentatoren die het programma opnieuw starten. De eerste aflevering is afgelopen weekend uitgezonden.

Het intro zegt genoeg: "Dit is de Thuiswedstrijd: een uur mensen op hun praatstoel vanuit de studio van Bo, de omroep van de Bollenstreek, onder het motto: "enige diepgang is nooit weg”. Te gast zijn bewoners van de Bollenstreek en mensen die zich met de streek verbonden voelen. Zij kiezen hun muziek, wij kiezen de richting van het gesprek.” Ergens in de jaren ‘90 ontwikkelde Frans van Egmond het format: een uur praten met een gast over die gast. Het programma werd toen thuis bij de mensen opgenomen.


Er zijn vier presentatoren; Brenda Barbera, Esther Huijser-Driessen, Frans van Egmond en Han Kuijper. De techniek is in de vertrouwde handen van Pieter Ottevanger, Dennis van Zuilen en John Pot. De uitzendtijden zijn zondags om 21.00 uur en de herhaling is op woensdag om 20.00 uur.


Pop-up voor Make-A-Wish

Regio n Om de allerliefste wensen te kunnen vervullen van ernstig zieke kinderen, opent Make-A-Wish Nederland op donderdag 19 mei voor drie dagen haar eigen pop-up kledingwinkel in Oegstgeest. Het winkelpand in de passage aan de Lange Voort 2(tegenover de Jumbo) wordt omgetoverd tot een vintage winkel met de mooiste tweedehands kleding en accessoires van prachtige merken. De opbrengst van deze closet sale komt geheel ten goede aan Make-A-Wish Nederland. De winkel is tot en met zaterdag 21 mei open.