Veel publiek bij de derby tussen Warmunda en Teylingen. | Foto: pr.
Veel publiek bij de derby tussen Warmunda en Teylingen. | Foto: pr. Foto: pr.

Derby blijft onbeslist

Warmond n De derby tussen Warmunda en Teylingen blijft onbeslist. Net als in de heenwedstrijd, eindigde ook de tweede 'burenruzie' in 1-1.

Op het zonovergoten sportpark Overbos in Warmond zag het publiek een boeiende wedstrijd, waarin koploper Teylingen graag de drie punten mee naar huis wilde nemen. De ploeg van trainer Rob Jonkman staat drie punten voor op concurrent Koudekerk en vier punten op Meerburg. Warmunda staat stevig in de middenmoot en jaagt nog op de vierde plek, die recht geeft op nacompetitie.

In de eerste helft is de eerste grote kans voor Warmunda. Robbert Steemers tikt de bal net naast het doel van Teylingen doelman Zonjee. Na een fout in de verdediging van Warmunda krijgt ook Dirk Zwetsloot een grote kans op de openingstreffer, maar hij schiet van dichtbij tegen het hoofd van verdediger Roy Komen aan. De kleedkamers worden opgezocht met een 0-0 tussenstand.

In de tweede helft is het Teylingen dat op 0-1 komt. Tom van der Vlugt tikt de bal binnen. Warmunda laat zich hierna niet uit het veld slaan, en blijft de aanval zoeken. Teylingen komt steeds verder onder druk te staan en ziet uiteindelijk in de 90ste minuut de bal in het doel gaan. Een misverstand tussen de verdediging en keeper Zonjee zorgt voor de 1-1 van invaller Stan van Rijn. En worden de punten opnieuw verdeeld tussen Warmond en Sassenheim.

Met nog drie wedstrijden te gaan ligt voor Teylingen het kampioenschap voor het grijpen. Op 21 mei en 4 juni zijn de thuiswedstrijden, op 28 mei speelt Teylingen bij SJC in Noordwijk.

Donk te sterk voor Foreholte

Voorhout n Uiteindelijk was het Goudse DONK de meer dan terechte winnaar van de wedstrijd tegen Foreholte. De mannen van Frank Bloemheuvel hielden voor rust de schade beperkt, sterker nog, de gelijkmaker van Lemmers gaf hoop voor een zinderende tweede helft. Juist in dat bedrijf van de wedstrijd drukte de Gouwenaren het verschil in voetballend vermogen en duelkracht uit in een ruime overwinning.

Onder zomerse omstandigheden trok DONK het initiatief naar zich toe, maar de Voorhouters hielden met enige moeite stand. Eerst was het linksbuiten Roy van der Graaf die een voorzet van Imad el Yousfi met een listige stuiter op doel schoot, maar Piet Meeuwissen tikte de bal uit het doel. Daarna was het dezelfde Van der Graaf die laag, maar te zacht en naast, inschoot. Aan de andere kant was het wel raak. Geklungel in de DONK-defensie bracht de opnieuw prima spelende Sam Lemmers in balbezit. Hij kreeg de bal voor de voeten van Stan Spies die oog in oog met keeper Van der Eem diagonaal raak schoot (0-1).

Foreholte moest gedurende de wedstrijd acht hoekschoppen zien door te komen en die waren, door de lengte van de Donkianen en met name die van spits Jeroen Borsboom, levensgevaarlijk. In de 26e minuut kwam de eerder genoemde Van der Graaf via een combinatie door het midden vrij voor Meeuwissen en dat betekende de 1-1. DONK bleef op zoek naar de voorsprong en na een gevaarlijk indraaiende voorzet verdween de bal vanaf het verdedigende hoofd van Evert van der Laan in de bovenhoek, maar dan wel van het eigen doel (2-1).

Wie dacht dat er nog Voorhoutse kansen kwamen in de tweede helft kwam bedrogen uit. DONK drong de Voorhouters achteruit en het was wachten op de Goudse voorsprong. Jeroen Borsboom maakte de 3-2 en 4-2. Roy van der Graaf wist de stand in de laatste minuut nog te verhogen (5-2).