Kampioenen Jan Mientjes, Jan Willem Los en Nico Rotteveel. | Foto: pr.
Kampioenen Jan Mientjes, Jan Willem Los en Nico Rotteveel. | Foto: pr. Foto: pr.

Grondgevechten toernooi Kaizen

Voorhout n Sportschool Kaizen organiseerde op zondag 15 mei voor het eerst sinds de pandemie weer een grondgevechtentoernooi.

Er werd volop gestoeid voor een mooie medaille. Aangemoedigd door de meegekomen supporters werd er fel gejudood. Na de medailles uitreikingen was er voor iedereen een afkoelend ijsje. De prijs winnaars zijn: Boele de Groot, Kiyan de Wit, Guus Heemskerk, Dante Boelé, Leonardo Castori, Klaas van Bergen, Marcel Tomaka, Scott van Haaren, Luuk Ruigrok, Sophie Boom, Sebastian de Groot, Anke Swanevelder, Hugo de Koning, Rowan van der Voet, Dirk Laroo, Lena Pawelec, Jens Beckmann, Cas Westerhout, Bartosz Sikorski, Ben van Dorselaar, Thijs Beckmann, Marliyah Vorm, Dax van der Zwart, Bo van der Meer, Thijs Vreeburg, Wiktor Tomaka, Siem van Baars, Kai Nijenhuis, Antonie Wempe, Arian Tomaka.

Judoka's naar NK

Zaterdag 14 mei wist Marliyah Vorm bij de meiden onder 10 jaar heel knap een derde plek te bemachtigen op het internationale toernooi in Mierlo. In Dordrecht was er tegelijkertijd het teamtoernooi bezig voor de jongens onder 15 jaar. In een gecombineerd team wisten de judoka’s van ons judoteam de eerste plaats te bemachtigen. Hierdoor hebben zij zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap in juni. Op zondag 15 mei waren de oudere judoka’s onder 18 jaar en ouder weer aanwezig op het Houvasttoernooi in Mierlo. Hier wisten Madelief Post en Myrthe Dekker allebei een zilveren medaille te bemachtigen.

Tafeltennissers kampioen

Sassenheim n Het tweede team van de tafeltennisvereniging TTV Sassem is kampioen geworden in de vierde klasse en mag het het volgende seizoen zijn kunsten in de derde klasse vertonen. Na een spannende competitie wisten de Sassenheimse tafeltennissers met 73 punten uit 10 wedstrijden de concurrentie op achterstand te zetten. Daarbij harkte Jan Willem Los met 27 winstpartijen in 30 wedstrijden de meeste punten binnen. Ook Nico Rotteveel en Jan Mientjes scoorden goed met respectievelijk 67 en 54 procent gewonnen wedstrijden. De kroon spande Marion van Roode-Popp die weliswaar maar één wedstrijd meespeelde maar daarbij wel al haar partijen won en dus 100 procent scoorde. TTV Sassem 1 handhaafde zich in de derde klasse, TTV Sassem 3 kon het niet bolwerken in de vierde klasse en is gedegradeerd.