Foreholte pakt winst in laatste thuiswedstrijd

Voorhout n De allerlaatste thuiswedstrijd van Foreholte op de zondag was het betrekkelijk emotioneel gegeven op De Elsgeest. Volgend jaar gaan de Voorhouters op zaterdag spelen. Foreholte moest aantreden tegen de ‘rode lantaarn-drager’ de VV Schoten uit Haarlem-Noord. Winst lag derhalve erg voor de hand. Uiteindelijk behaalde Foreholte een strakke overwinning. Zeker, het had zomaar een monsterscore kunnen worden, maar de overwinning alleen al was genoeg om er een verenigingsfeestje van te maken.

Onder de belangstelling van alle kampioenselftallen begon Foreholte na het beginsignaal van de prima fluitende scheidsrechter Kamal el Hajjaji aan de opdracht om Schoten te overmeesteren. Na vijf minuten was het al raak. Slordig verdedigen bij Schoten leidde ertoe dat Rick Brabander vrij kwam voor keeper Germain Ebbeling, die hij vervolgens versloeg. Middels een lob stuiterde de bal over de doellijn (1-0).

De Voorhouters probeerden door te drukken maar waren te onzorgvuldig in de eindfase van de aanval. Schoten probeerde ook het doel van Matthijs Guijt te vinden, maar de Foreholte-verdediging stond goed en gaf gedurende de hele wedstrijd geen enkele kans weg. Op het half uur was het Stan Spies die op het randje van buitenspel door mocht gaan en doelman Ebbeling met een strak schot in de korte hoek kansloos liet (2-0). Met veel inzet probeerden de Voorhouters om de stand te verhogen, maar zij waren slordig in de afwerking.

Na de rust zette het spelbeeld zich door: Foreholte drong aan, zette bij balverlies onmiddellijk druk op Schoten. Toni Arroyo werd door trainer Bloemheuvel in de wedstrijd gebracht voor Stan Spies en juist aan hem was het gegund om de stand naar een nog zonniger niveau te brengen. Zijn eerste poging strandde nog op een tegenstander, maar in de 80e minuut trok Arroyo naar binnen en schoot de bal diagonaal achter een kansloze Ebbeling (3-0).

De opnieuw hardwerkende spits Sam Lemmers was daarna nog tweemaal ongelukkig om met het hoofd de score verder te verhogen. Het zou ‘de kers op de taart’ zijn geweest, maar heel veel werd er na afloop niet om gemaald. De vijfde plaats was bereikt, de vierde plaats met recht op de nacompetitie was onbereikbaar.

Onnodig verlies Ter Leede

Sassenheim n Ondanks een groot veldoverwicht, een handvol 100 procent-kansen stonden de Ter Leede Vrouwen met lege handen na een late treffer van DSS uit Haarlem.

De eerste helft verliep tot de 30e minuut zonder veel hoogtepunten. Beide ploegen waren voorzichtig maar toch creëerde Ter Leede enkele grote kansen. Maar alle voorwaartsen hadden het vizier niet op scherp staan. DSS trachtte veelal met de lange bal de razendsnelle voorwaartsen te bereiken en daar gevaar te stichten. In de 31e minuut kwamen de gasten op voorsprong, een diepe bal op spits Zoe van Wijngaarden mondde uit in een duel met Lieke Veenstra waarbij deze laatste de spits van DSS moest vasthouden. Scheidsrechter Pen twijfelde geen moment en legde de bal op elf meter. De bal werd feilloos ingeschoten. Hierna draaide Ter Leede het tempo omhoog en DSS beperkte zich tot tegenhouden. Wederom faalde Ter Leede in de afwerking van de vele mogelijkheden die ontstonden.

Na de rust eenzelfde wedstrijdbeeld. Ter Leede in de aanval om de gelijkmaker te forceren. Via goed storen van Julie Hendriks kwam de bal bij Justine Jansen die goed inschoot en zo de 1-1 maakte. Ter Leede bleef de aanval zoeken en steeds nadrukkelijker gingen ook de verdedigster mee de aanval in maar DSS gaf geen krimp en bleef de spitsen zoeken. In de 91e minuut zocht Ter Leede massaal de aanval om alsnog de overwinning uit het vuur te slepen. Balverlies resulteerde echter in een lange bal op spits Zoe van Wijngaarden die ongestoord op het doel kon afgaan en in extremis de overwinning aan DSS bezorgde. Niet in overeenstemming met het wedstrijdbeeld maar de vrouwen uit Sassenheim miste te veel kansen om de wedstrijd al eerder te beslissen.

Leuke kennismaking met handbal

Voorhout n Handbalvereniging Foreholte organiseerde van 16 tot en met 20 mei het Open Handbaltoernooi, bedoeld voor kinderen van de basisschool. Leerlingen uit de groepen 3 tot en met 8 deden vol enthousiasme mee. Ondanks de korte inschrijfperiode hadden ruim 350 enthousiaste kinderen zich aangemeld en werden er maar liefst 91 wedstrijden gespeeld. | Foto: pr.