Afbeelding
Foto: Ruth Eppink

Geslaagd!

Teylingen n Het blijft feest! Ook deze week weer een lijst met geslaagden, want op het VMBO kader en basis kregen ze op woensdag 15 juni de uitslag. Daarnaast staan ook de geslaagden van het Teylingen College Leeuwenhorst op deze pagina; zij kregen een week eerder al hun uitslag, en nu ook een plekje in de krant!


Teylingen College Leeuwenhorst

VMBO theoretische leerweg

SASSENHEIM         
        
Amber Bazen,         
Floris Bastiaansen,         
Jesper Wolvers,         
Jolijn Dekker,  


       
VOORHOUT

Bente Lagerberg,         
Brent van den Berg,         
Jip van Attikum,         
Jort de Vroomen,         
Julia Habera,         
Karam Sayem,         
Lune Koolmees,         
Sofie van Dormolen,         


Havo

SASSENHEIM         
        
Elise van Nobelen,         
Jolie Glasser,         
Kimberley Koning,         
Luc van Nobelen,         
Marijn Elfering,         
Morris Verhoeven,  

      
VOORHOUT

Annelise Nieuwenhuizen,         
Asmarin Asghedom,         
Bjørn Krijgsman,         
Danny Beelen,         
Dirk Westerbeek,         
Geert Weijers,         
Lina van Kampen,         
Luca Blom,         
Matthew Meijer,         
Pien Kramer,         
Pien Rotteveel,         
Sam Herbrink,         
Tess Stevens


Vwo

VOORHOUT

Amber van Bruggen,         
Jasper Schlief,         
Kim Damen,         
Kristina Diesveld,         
Lucas de Vries,         
Ryan Floor,         
Sebastiaan Koot,         
Thomas de Vroomen,         
Winston Vonk


Gymnasium

SASSENHEIM

Carolien Koopmans,         

VOORHOUT

Ilse van der Ploeg,         
Kim van der Ploeg,         
Matilde Weijers,         
Niels Arkenbosch,         
Tessa den Boer,         


Teylingen College KTS Voorhout         

VMBO basisberoepsgerichte leerweg

SASSENHEIM

Loek van Rijn 

Mike Langeveld 

Senna van der Voet 


VOORHOUT

Faiza Abdi 

Robin van Kesteren 

Sam Kortekaas 

Wessel Handgraaf 


WARMOND

Cornelis van Leeuwen 

Emma Overvliet 

Mels van Ieperen 


VMBO kaderberoepsgerichte leerweg

SASSENHEIM

Björn Wesseling 

Didjay Postma 

Emily Hofstra 

Esra Poth 

Ilker Ciftci 

Isa van der Slot 

Sean Teunissen 


VOORHOUT

Aynur Franssen 

Bas Heemskerk 

Blanca Fiolet 

Daan Zonneveld 

Daisy Mulder 

Denise van der Meij 

Eva Klijn 

Fiona Ackermann 

Jaimy Zuidhoek 

Jody van der Smissen 

Lars Jirka 

Lucas Vahrmeijer 

Luka Halfwerk 

Lukas van Wegberg 

Mick van der Wilden 

Mika van der Pal 

Ralph Vink 

Remco Angevare 

Tessa Floor 

Tessa van Velzen 

Thijs de Lange 

Veronique Staring 

Wiktor Muszynski 

Wout van Egmond 


WARMOND

Floor Bunders 

Max Joosten 

Zara Wijnmaalen.


Digitale communicatie versterkt samenwerking tussen zorgverleners onderling én met patiënt

n Korte lijnen binnen Zorggroep Voorhout-Warmond moeten patiënten sneller helpen

Teylingen n Zorggroep Voorhout-Warmond werkt continu aan het verbeteren van de samenwerking tussen zorgverleners. Daarvoor werkt de zorggroep onder meer met het digitale communicatiemiddel VIP Samenwerken, waardoor lijnen tussen zorgverleners, patiënten en mantelzorgers kort zijn. Huisarts Kristel de Wit, diëtist Danique van Leeuwen en fysiotherapeut Marc Clijsen zijn er erg over te spreken. “Het is pure tijdwinst. Tijd die ten goede komt aan de patiënt.”

Wanneer iemand met meerdere zorgverleners te maken heeft, is afstemming van zorg van groot belang. Huisarts Kristel de Wit (Huisartsenpraktijk Schinkelshoek in Voorhout) weet als geen ander hoe belangrijk een goede samenwerking tussen zorgprofessionals is. “Je bent als huisarts veel bezig in je eigen praktijk, maar het is goed om breder te kijken”, vertelt ze. Danique van Leeuwen, diëtist en leefstijlcoach bij Mind Body Health, beaamt dat. “Het bevordert de kwaliteit van zorg. Een goede samenwerking zorgt ervoor dat we elkaar op een laagdrempelige manier kunnen benaderen. Als ik ergens niet uitkom, dan kan ik even sparren met een arts of praktijkondersteuner bijvoorbeeld. Zo kun je met een patiënt hele mooie stappen maken in zijn of haar gezondheid.”





Iedereen op z’n plek

Een goede samenwerking is iets waarin je moet blijven investeren”, vindt De Wit. “Als je dat doet heeft het veel voordelen. Zo kun je elkaar makkelijk benaderen en bij vragen of problemen meerdere meningen verkrijgen. Voor patiënten die chronische zorg nodig hebben kun je duidelijke afspraken maken. Dit zorgt voor meer werkgemak en meer duidelijkheid richting de patiënt.” 


Een goede samenwerking zorgt er ook voor dat je mensen net dat beetje extra kunt bieden, vertelt Marc Clijsen, fysiotherapeut en eigenaar van Fysiotherapie Agneshove in Voorhout. “Je hebt makkelijker contact en kunt elkaar aanspreken als er iets is dat je eigen vakgebied overschrijdt. Je schakelt bijvoorbeeld eenvoudiger een diëtist of huisarts in als dat nodig is. Daar profiteert de patiënt ook van.” Van Leeuwen is het daarmee eens: “Zo is iedereen op z’n plek, daar waar hij of zij het krachtigst is.”


Digitaal samenwerken 

De Wit, Van Leeuwen en Clijsen zijn aangesloten bij Zorggroep Voorhout-Warmond, een multidisciplinair wijksamenwerkingsverband van zorgverleners. Om elkaar optimaal op de hoogte te kunnen houden en efficiënt te kunnen samenwerken, gebruikt Zorggroep Voorhout-Warmond VIP Samenwerken voor de digitale communicatie. VIP Samenwerken is een onderdeel van VIPLive, een communicatiemiddel dat specifiek voor huisartsen is ontwikkeld, onder meer om patiënten door te verwijzen naar andere zorgverleners. 


De Wit: “VIP Samenwerken zorgt ervoor dat ik op een veilige manier contact kan hebben met alle hulpverleners in de omgeving, van thuiszorg tot diëtist.” Clijsen: “Eén van de grootste voordelen voor mij is dat een verwijzing al binnen is voordat de patiënt zich aanmeldt. Zo kan ik me tijdig voorbereiden. Het is pure tijdwinst. En die tijd komt weer ten goede aan de patiënt.” “Ik ben er erg enthousiast over”, zegt Van Leeuwen. “Voor mij zit de meerwaarde onder andere in de labwaarden die ik kan inzien. Als ik bijvoorbeeld met een diabetespatiënt werk, kan ik in VIP Samenwerken zien hoe de bloedsuikers zich ontwikkelen en daar mijn behandeling op afstemmen.”



Zorggroep zet in op VIP samenwerken


Beeldbellen

VIP Samenwerken is met name geschikt voor mensen die een complexe zorgvraag hebben. Een zorgvraag waar meerdere zorgverleners bij betrokken zijn. Een van de nieuwe mogelijkheden die hier prachtig op aansluit is beeldbellen. Van Leeuwen: “In VIP Samenwerken kun je een groepsgesprek aanmaken met andere zorgverleners en – indien gewenst – de patiënt.” “Het is een makkelijke manier om meer mensen te bereiken”, voegt De Wit toe. “Je kunt zelfs mantelzorgers betrekken, zodat ook die goed op de hoogte zijn. Zo vindt alle digitale communicatie plaats op één plek. Uiteraard is het geen vervanging voor het fysieke spreekuurcontact.”


Direct betrokken

Goed te weten is dat een patiënt zelf bepaalt of VIP Samenwerken als communicatiemiddel wordt ingezet. "In de spreekkamer wordt besproken wat de mogelijkheden zijn als er meerdere zorgverleners betrokken zijn bij een patiënt. We zetten VIP Samenwerken alleen in als het nodig is”, legt De Wit uit. "Het voordeel van het systeem voor de patiënt is dat hij of zij zelf zicht heeft op de communicatie tussen de zorgverleners en hierbij betrokken kan worden. Als huisarts denk ik dat zorg dichtbij het belangrijkste is voor een patiënt. Met VIP Samenwerken kun je het cirkeltje klein houden.”





Huisarts Kristel de Wit is lid van de Zorggroep Voorhout-Warmond. | Foto: pr.