Plan voor huurappartementen bij station Voorhout

Voorhout n De gemeente werkt samen met Stek aan een plan voor de bouw van sociale en middeldure huurappartementen bij het station in Voorhout. Deze plek is nu nog deels openbaar groen en deels in gebruik als parkeerterrein. De gemeente onderzoekt ook of er een nieuwe bibliotheek kan worden ingepast op deze plek of een andere plek in het centrum van Voorhout.

Op 20 juni zijn de eerste onderzoeksresultaten aan de gemeenteraad gepresenteerd over welk type bebouwing er mogelijk is. Het plan is nog echt in de beginfase. . Met de woningen sluit de gemeente aan op wat inwoners willen. Zo ontstaat er een betere doorstroming en blijven er verschillende typen woningen bestaan. Omdat de plek centraal en in bebouwde omgeving ligt is het belangrijk dat het plan zorgvuldig wordt aangepakt en er een aantrekkelijk openbaar gebied blijft bestaan. Ook is er extra aandacht voor geluid omdat de appartementen dichtbij het spoor zullen liggen. 


Informatiebijeenkomst

De komende tijd werkt de gemeente het plan verder uit en wordt er extra onderzoek gedaan. In de tweede helft van dit jaar organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst voor inwoners en andere belangstellenden. De gemeente gaat hiernaast in gesprek met verschillende organisaties om mee te denken over het plan.