Weesfietsen hebben nieuwe eigenaar

Teylingen n De weesfietsen die de gemeente heeft verwijderd bij station Sassenheim, hebben een nieuwe eigenaar.

Op woensdagochtend 22 juni verlootte de gemeente 135 fietsen onder niet-commerciële organisaties uit Teylingen. Burgemeester Carla Breuer maakte de uitslag van de verloting bekend op de oude gemeentewerf aan de Menneweg in Sassenheim. Geïnteresseerde organisaties konden zich tot 10 juni aanmelden bij de gemeente. De fietsen zijn verwijderd bij een weesfietsenactie bij station Sassenheim.


Dit jaar is besloten, in overleg met de jaarlijkse vaste deelnemers, dat een aantal fietsen beschikbaar worden gesteld aan Welzijn Teylingen die de fietsen gereed maakt voor de Oekraïense vluchtelingen die tijdelijk in Teylingen wonen.


Labels

Op 29 januari kregen alle fietsen bij station Sassenheim een groen label. Zo konden de boa’s zien welke fietsen langer dan 28 dagen op dezelfde plaats stonden. Na deze periode kregen alle overgebleven fietsen met een groen label er een rood label bij. Hierop stond een datum wanneer de fiets moest zijn weggehaald. De fietsen die niet binnen deze termijn zijn verwijderd, zijn weggehaald door de gemeente en worden 13 weken opgeslagen. De gemeente stelt de fietsen beschikbaar aan niet-commerciële organisaties, om hergebruik van de fietsen mogelijk te maken. 


EpilepsieNL

Voorhout n De collecte in Voorhout van EpilepsieNL heeft 1738 euro opgebracht, nog afgezien van de giften die met de QR-code zijn gedaan. In Voorhout gingen 12 collectanten langs de deuren. De opbrengst is bestemd voor wetenschappelijk onderzoek, voorlichting en maatschappelijke initiatieven.