Zomercursus brugklassers: ‘Plezier op school’

Regio n Plezier op School is een tweedaagse zomercursus voor aanstaande brugklassers. De cursus is bedoeld voor kinderen die geplaagd en gepest worden; andere problemen ervaren in de omgang met leeftijdsgenoten of bijvoorbeeld angstig zijn om naar de middelbare school te gaan. Het doel is dat kinderen straks met meer plezier en zelfvertrouwen naar de nieuwe school gaan. 

In de cursus ervaren kinderen dat zij niet de enigen zijn die kampen met dit soort problemen. Op een speelse en ontspannen manier leren wij hen de volgende vaardigheden: contact leggen met andere kinderen, opkomen voor jezelf (assertiviteit), omgaan met plagen en pesten. 


De cursus is op twee aaneengesloten dagen, van 9.30 tot ongeveer 15.00 uur, in de laatste week van de zomervakantie op een middelbare school in de regio, zodat de kinderen daar alvast een keer kunnen rondlopen. Het aanmelden gaat via het aanmeldformulier op de website: www.rivierduinen.nl/preventie. Voor vragen of meer informatie, mail naar preventie@rivierduinen.nl. 


De zomercursus is voor kinderen uit Leiden, Oegstgeest, Voorschoten, Zoeterwoude, Nieuwkoop, Kaag & Braasem, Hillegom, Lisse, Teylingen en Noordwijk.


Laatste gezinsmisviering

Sassenheim n De laatste gezinsmisviering voor de zomervakantie is in de Sint Pancratiuskerk op zondag 26 juni om 10.00 uur. Het thema van deze viering is "Ga je mee op Reis?”. "In de viering willen we stil staan met de reis die je maakt en wat je daar allemaal van leert. Vivo verzorgt de liedjes. Bertijn Prins gaat voor in de viering. Aan de kinderen wordt gevraagd om tijdens de viering een mooie tekening in te kleuren."