Koffiespeeltuin met muziek

Voorhout n Tijdens de laatste Koffiespeeltuin op woensdag 29 juni van 10.00 tot 11.00 uur in de bibliotheek (Herenstraat 48) komt een docente van de Hillegomse Muziekschool lang om gezellig muziek te maken met de kinderen.

Muziek luisteren en maken: je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen. Kinderen worden geboren met gevoel voor muziek. Het is fantastisch voor de ontwikkeling van kinderen. Muziek zorgt bijvoorbeeld voor de verbetering van motoriek en taal. Samen muziek maken verstevigt ook de emotionele band. 


De muziek wordt gecombineerd met bewegingsspelletjes die op elk moment van de dag gebruikt kunnen worden.


Deelname is gratis. Maar wel graag vooraf aanmelden via www.bibliotheekbollenstreek.nl.


Geslaagden bij Crescendo

Sassenheim n Tien leerlingen van Crescendo namen op zaterdag 18 juni deel aan de landelijke praktijk-examens HaFaBra. Aan het einde van een spannende middag kon bij alle kandidaten de vlag uit. Voor het A-examen slaagden: Jan Bazuine, klarinet; Job Bakker en Anouk van Leeuwen, saxofoon; Ziza Balk, hobo. Voor hun B-examen slaagden: Nanne Bazuine, Marit Tol, Evi Heemskerk en Bobin Hobo, klarinet en Ishani Kanhai dwarsfluit. Tenslotte met lof van de jury voor zijn C examen: Matthijs Mosselaar, klarinet.


Hula Hawaiian

Voorhout n VW Dance Studio organiseert dansworkshops voor kinderen en volwassenen op vrijdag 24 juni. Vanaf 16.00 uur zijn de workshops Ori Hula Hawaiian dance voor kinderen met Evelyn Puga, buiten op de Voorhoutse IJsbaan (Sportlaan 1). Om 16.00 start de leeftijd 4-7 jaar, en om 16.45 uur leeftijd 7-10 jaar. Deelname kost 7,50 euro. Inschrijven via 06-28086499 of info@vwdancestudio.com met naam, email en telefoonnummer. 


's Avonds is de dansworkshop Ori Tahiti met Evelyn Puga in de Verdieping (Dr. Aletta Jacobslaan 1). Ori Tahiti is de Polynesische, traditionele dans uit Tahiti. Een zwaardere intensievere variant van de bekende Hula dans, goed voor de conditie, gewichtsbeheersing en verbeteren flexibiliteit. Deelname kost 10 euro. Inschrijven via info@vwdancestudio.com.