Afbeelding
Foto: pr.

Geldfit.nl ook beschikbaar in Teylingen

n 1 op de 5 huishoudens moeite om rekeningen te betalen

Teylingen n De gemeente is een samenwerking aangegaan met de Nederlandse Schuldhulproute (NSR). Deze organisatie helpt inwoners met financiële problemen op weg naar de juiste hulp in hun eigen omgeving.

Steeds meer mensen zoeken hulp bij geldzorgen. Ruim 1 op de 5 huishoudens in Nederland heeft in deze tijd moeite om de rekeningen te betalen. Voor veel mensen is echter niet altijd duidelijk waar ze terecht kunnen voor hulp. Daarom is het goed dat zij dankzij de NSR vanaf nu gebruik kunnen maken van Geldfit.nl. 


Wethouder Heleen Hooij: "Als gemeente vinden wij het belangrijk dat we zo vroeg mogelijk signaleren wanneer inwoners schulden hebben. Verder moeten inwoners gemakkelijk hulp kunnen vinden. Hoe eerder er goede hulp en ondersteuning is, hoe beter. Dat scheelt een hoop zorgen. Kortom: schuldhulp, zo vroeg mogelijk.


Contact

Door een test met korte vragen te beantwoorden, krijgen inwoners inzicht in hun financiële situatie en een persoonlijk advies. Daarnaast krijgen zij een overzicht van hulp die beschikbaar is in Teylingen. Denk aan vrijwilligersorganisaties als SchuldHulpMaatje Teylingen, Humanitas of gemeentelijke schulphulploketten. 


Mensen die liever bellen, kunnen gratis gebruikmaken van telefoonnummer 0800-8115. Een medewerker denkt mee en verwijst eventueel door naar geschikte hulp in de buurt. 


'Iedereen kan in de schulden komen'


Schulden voorkomen

Martin Suithoff, directeur van de NSR: ‘Iedereen kan te maken krijgen met financiële problemen. Gebeurtenissen zoals ontslag, relatieproblemen en ziekte kunnen bijvoorbeeld geldzorgen en uiteindelijk schulden veroorzaken. Dit willen we met Geldfit.nl en 0800-8115 voorkomen. En dat doen we niet alleen, maar samen met gemeenten, banken, verzekeraars en andere bedrijven.’


Ondernemers

Ondernemers lopen andere risico's dan consumenten. Voor hen is er specifieke hulp via Geldfitzakelijk.nl. Zij krijgen ondernemersgerichte tips, tools en hulp.


Ingezonden: 'Gemeente onder de voet gelopen door de provincie'

Ingezonden n "De Teylinger van vorige week was nog maar koud van de persen gerold of het Burgercomité kreeg het bericht dat het ‘Plan Brekelmans’ waar wij vorige week in de ingezonden brief over schreven, doorgaat… Dat kregen wij, nota bene, van de provincie te horen. Wist Teylingen daar dan niet van?

Waar wij sinds april 2019 gemeente Teylingen vragen terug te komen op het ondoordachte voorstel van destijds wethouder Brekelmans, dat natuurlijk al tegen gehouden had moeten worden toen de provincie er in 2019 bij de gemeente mee aankwam, krijgen we nu te horen dat het doorgaat…


Argumentatie: de HOV moet kunnen doorrijden. Drie jaar lang hebben we kunnen beoordelen of de lege bussen van lijn 361 naar Schiphol In Sassenheim Noord ooit vertraging hebben. Nooit. Er is geen splinter bewijs dat de bus 361 in Sassenheim Noord ook maar een strobreed in de weg gelegd wordt.

Het is een ‘idee fixe’ waar niets van klopt. Van wie? Ja, goeie vraag, ja van wie?


De bal ligt nu voor de formerende partijen in Teylingen op de stip. Wordt dit momentum niet benut dan gaan we een heel moeizame vier jaar tegemoet. De bewoners van Sassenheim Noord en zeker de bewoners van de nog verder geïsoleerde woonwijk Vogelbuurt kunnen zich hier niet bij neerleggen.


Er is maar een oplossing om de provincie, die in 2019 al een halt toegeroepen had moeten worden, op andere gedachten te brengen. Dat is in het collegeprogramma op te nemen: ‘Het plan Brekelmans gaat niet door’.


Raadsleden van Teylingen: wij rekenen op u."


Burgercomité Teylingen Noord


Peukenactie 'helaas' succesvol

Warmond n "Met zwerfvuil valt het nog steeds niet mee," schrijft Aad Overgaag in een bericht aan de redactie. "Afgelopen zaterdag waren in Warmond de sigarettenpeuken aan de beurt. Een groot stuk van de Dorpsstraat en enkele dammetjes hebben we bezocht. In ruim een uur hebben we over een afstand van 500 meter ruim duizend peuken geraapt. De foto spreekt boekdelen. Helaas zijn elders in het dorp nog steeds plaatsen waar volle asbakjes op straat geleegd worden." | Foto: pr.