Nienke Latten (r) samen met haar nieuwe tegenspelers Willemijn Verkaik (l) en Mark Seibert. | Foto: pr.
Nienke Latten (r) samen met haar nieuwe tegenspelers Willemijn Verkaik (l) en Mark Seibert. | Foto: pr. Foto: pr.

Nienke Latten in musical Rebecca

Sassenheim n Nienke Latten, de musicalactrice uit Sassenheim, heeft opnieuw een hoofdrol te pakken. Nadat ze Prinses Jasmine speelde in de Duitse versie van de musical Aladdin, en Mira in de musical ONE, verhuist ze over ruim een week naar Oostenrijk om de hoofdrol te spelen in de musical Rebecca.

In het stuk, te zien in het theater in Wenen, speelt Nienke Latten de vrouw ‘Ich’ die in dienst is bij een Amerikaanse vrouw, met wie ze op vakantie gaat naar Frankrijk. Ze wordt verliefd op een rijke Engelsman, maar voelt dat er iets aan de hand is waar niemand over wil praten. Het heeft te maken met de overleden vrouw van de man.


Ook deze musical is, net als Aladdin, in het Duits. Geen probleem dus voor Nienke. "Het toffe is dat Duitsers en Oostenrijkers het Nederlandse accent wel schattig vinden. Dus gelukkig werkt het in mijn voordeel, maar voor mezelf wil ik natuurlijk accentloos op het podium staan", zegt ze daarover tegen Omroep West.


Latten krijgt gezelschap van musicalgrootheid Willemijn Verkaik. Zij speelt de rol van Mrs. Danvers. De musical Rebecca was al in 12 landen te zien, waaronder op Broadway in New York. Nienke is nog tot en met 26 juni te zien in de musical ONE in Aalsmeer.