Saar, Fleur, Bruno, Jip, Yerosen, Tijl, Sven en Bjorn vieren de derde plaats. | Foto: pr.
Saar, Fleur, Bruno, Jip, Yerosen, Tijl, Sven en Bjorn vieren de derde plaats. | Foto: pr. Foto: pr.

Voetballers Buitenplaats derde van Nederland

Warmond n Leerlingen van groep zes van basisschool de Buitenplaats zijn op vrijdag 17 juni derde van Nederland geworden bijhet KNVB Schoolvoetbaltoernooi. 

Het KNVB Schoolvoetbaltoernooi vindt jaarlijks plaats en wordt georganiseerd voor meiden en jongens in groep 5 tot en met 8. Hier doen zo’n 200.000 kinderen aan mee. Het start met toernooien die lokaal worden georganiseerd door verschillende organisatoren, waaronder verenigingen, gemeenten en andere vrijwilligers. De jongens en meiden hebben, voor zij deel mochten nemen aan het landelijke toernooi, dus eerst het lokale, de regionale en provinciale toernooien gewonnen. 


Vrijdag 17 juni moesten de leerlingen zich om 9.00 uur melden in Zeist bij de KNVB. Alleen dat was voor de jongens en meiden al een hele belevenis. De magische grasvelden in Zeist, het trainingscomplex van onze mannen en vrouwen van Oranje. Als kers op de taart mochten zij rond het middaguur ook kijken bij een training van de Oranje Leeuwinnen. Alle teams mochten met niemand minder dan onze bondscoach Louis van Gaal op de foto. Louis hield nog een peptalk en een aantal voetballertjes mochten nog wat vragen stellen. Louis deed dat onwijs leuk en nam de tijd. Het toernooi begon daardoor wat later maar dat deerde niemand. 


De Buitenplaats begon om 10:45 met hun eerste wedstrijd. Ze wonnen met 2-1 tegen de latere kampioen. Uiteindelijk hebben zij daarna één wedstrijd verloren, twee gelijk gespeeld en 2 gewonnen. Een derde plek, een prestatie van formaat. Saar, Fleur, Bruno, Jip, Yerosen, Tijl, Sven en Bjorn schreven ook geschiedenis: ze zijn de eerste groep van een Warmondse basisschool die weet door te dringen tot de landelijke finales.