De stempelkaart om en skaten maar! | Foto: pr.
De stempelkaart om en skaten maar! | Foto: pr. Foto: pr./Arjen Vervoort

Rondjes, stempels en veel plezier bij SKATE4daagse Warmondse IJsclub

Warmond n De Warmondse IJs- en Skeelerclub (WIJC) heeft afgelopen week een hoop enthousiaste sporters mogen verwelkomen tijdens de SKATE4daagse. Op de Skeelerbaan Teylingen in de Veerpolder reden van jong tot wat ouder in alle veiligheid hun rondjes. Met prachtig zonnig weer werd er veel plezier gemaakt. Voor de jongsten was het de hele week stempels verzamelen. Vrijwilligers van de WIJC bemanden een echte stempelpost waar elke vijf ronden een stempel op een stempelkaart gehaald kon worden.

Met name de jongsten maakten in Warmond ook veel gebruik van het lenen van skates, helmen en andere bescherming. Zelfs de kleinste maten werden door enthousiaste nieuwelingen geleend. Een aantal deelnemers gaf ook aan snel terug te komen op de skeelerbaan om een proefles te nemen en zo nog beter te leren skeeleren. Die proeflessen kunnen trouwens ook gevolgd worden door anderen die niet bij de SKATE4daagse mee konden doen. Voor drie gratis proeflessen, neem contact op met skeelerbaan@wijc.nl. Ook bij de proeflessen kan materiaal geleend worden. De trainingen verzorgd door de Trainingsgroep Bollenstreek van de WIJC gaan de hele zomer door. 


Ook als je elk moment van de dag buiten de trainingen om veilig wil skaten of skeeleren op de skeelerbaan dan kan dat. Jongeren tot 12 jaar hebben al voor 20 euro een vrij skeelerabonnement, jeugd tot 18 jaar kan voor 32 euro aan de slag en volwassenen kunnen voor 45 euro op alle momenten dat er geen trainingen zijn onbeperkt hun skeelers laten rollen. Voor meer informatie kan WIJC.nl bezocht worden of mail je skeelerbaan@wijc.nl.


Aan het eind van de week werden de stempelkaarten van de deelnemers ingeleverd en ontvingen de kilometervreters een diploma, bidon en keycord. 


Duin en Bollen Vierdaagse zoekt vrijwilligers

Voorhout n De Duin en Bollen Vierdaagse gaat in oktober (13 tot en met 16 oktober) door alle dorpen van de streek lopen, dus doet het wandelfestijn ook Voorhout aan. Er zijn nog flink wat enthousiaste vrijwilligers nodig.


De bedoeling is dat in dit allereerste jaar er enkele duizenden deelnemers zich soms monter, soms zwoegend naar de eindstreep slepen. Daar moeten ze bij geholpen worden. De organisatie is nog op zoek naar vrijwilligers voor diverse taken, inwoners die in hun eigen dorp zorgen voor muziek of entertainment, en plaatselijke ondernemers die een steentje bij willen dragen. 


Op dinsdag 28 juni om 19.30 uur is er een informatieavond in de kantine van voetbalvereniging Foreholte (Sportlaan 10). De bijeenkomst duurt tot 21.00 uur. Voor meer informatie, mail naar info@db4daagse.nl.


De Columbiaan bij het Nederlands Kampioenschap

Voorhout n De Nederlandse Kampioenschappen zwemmen voor junioren waren van 10 tot en met 12 juni. Acht Voorhoutse zwemmers van de Columbiaan mochten deelnemen aan dit NJK.

Drie junioren 1-2 hadden zich geplaatst voor de meerkamp. In totaal moesten Jamie, Luca en Gwen tien verschillende slagen zwemmen verdeeld over de drie dagen. Jamie is geƫindigd als 21e, Luca als 28e en Gwen als 34e in het totaalklassement. Wat een mooie prestatie voor deze drie zwemmers.


Voor de junioren 3-4 moesten ze zich plaatsen per slag. Timo, James, Tessa, Charlene en Sophie mochten op hun beste afstanden hun prestatie laten zien. Charlene behaalde haar beste resultaat op de 100 meter schoolslag, zij werd 20ste in het eindklassement. Sophie werd 28ste van Nederland op de 200 meter schoolslag. Tessa behaalde werd 24ste met de 100 meter vlinderslag. Timo behaalde een 23ste positie op de 200 meter rugslag en James werd 43ste op de 100 meter schoolslag.


Gwen, Sophie, Charlene en Tessa hebben ook nog samen gestreden in de estafettes. Zij behaalde met dit team een 11e positie met de 4 x 100 meter wisselslag en een 16e positie met de 4 x 100 meter vrije slag.

Het team van de Columbiaan is trots op de prestaties. | Foto: pr.