Frans van der Meij is al vanaf het begin leraar op de Startbaan. Inzet: de gebakjes voor de leerlingen. | Foto: pr.
Frans van der Meij is al vanaf het begin leraar op de Startbaan. Inzet: de gebakjes voor de leerlingen. | Foto: pr. Foto: pr.

Startbaan smult bij start lustrumweek

Sassenheim n Nog drie weken en dan begint de zomervakantie. Er wordt op veel scholen nog hard gewerkt, maar bij basisschool de Startbaan hebben ze ook nog tijd voor leuke dingen. Het lustrum wordt deze heel week gevierd.

Op 1 augustus 1987 werden de deuren van 'de Startbaan' geopend. "We startten in het voormalige schoolgebouw aan de Parklaan hoek Antoniuslaan. We begonnen met zes groepen. In april van het volgende jaar zijn we verhuisd naar het huidige schoolgebouw aan de Smirnoffstraat," vertelt Astrid van Klaveren, leerkracht van groep zes. In eerste instantie waren zes lokalen gebouwd. Binnen een aantal jaren werden er drie lokalen bijgebouwd. Omdat de school bleef groeien werden er in de jaren daarna vier noodlokalen op het schoolplein gezet. Enkele jaren was er zelfs een groep in de voormalige 'Kinderburg'.


Er is vanaf het begin hard gewerkt aan de opbouw van de Startbaan. En nu - na 35 jaar - wordt het tijd voor een feestje. Een van de leerkrachten van het allereerste begin is Frans van der Meij. Hij is nog altijd werkzaam op deze school en al jaren de meester van groep 8. Leuk om mee te maken is dat er inmiddels diverse kinderen van oud- leerlingen op de school zitten of gezeten hebben. Helemaal leuk is het dan dat sommigen ook weer les krijgen van meester Frans, net als hun vader of moeder dat destijds had.


Er is veel veranderd in de afgelopen jaren, niet alleen het onderwijs zelf maar ook de buitenomgeving, zoals het groene schoolplein. Komend schooljaar komt er zelfs een nieuwe waterpomp en waterbaan op het plein, dit dankzij de opbrengsten van de jaarlijkse narcissenactie.


De komende week staan er verschillende activiteiten op het programma. Maandag is de week geopend door onder andere met elkaar het schoollied te zingen en te genieten van een heerlijk gebakje, dat gesponsord is door de KTS uit Voorhout. Dinsdag staat een bezoek aan Drievliet op het programma. De kinderen kijken hier erg naar uit. Donderdag gaan wij met de hele school bowlen bij De Tol in Sassenheim en vrijdag wordt er als afsluiting een sport- en speldag georganiseerd. Naast verschillende spelonderdelen worden er ook springkussens buiten bij de school neergezet.

Afbeelding