Zonnebloem Sassenheim vaart over de Kagerplassen

Sassenheim n De gasten en medewerkers van Zonnebloem Sassenheim kwamen vorige week bijeen op de Oosthaven in Sassenheim om aan boord te gaan van een mooie rondvaartboot voor een tocht over de Kagerplassen. 

Niet alle Zonnebloemers zijn even goed ter been, maar of men nu in een rolstoel zit, zich met een rollator verplaatst of deze hulpmiddelen niet nodig heeft, alle gasten konden met een lift of per trapje aan boord komen.  Nadat de gasten waren welkom geheten en een goede vaart gewenst, kon worden vertrokken. 


Het weer was heerlijk, lekker warm met een zonnetje. Vanaf de kade werd de boot uitgezwaaid en de tocht kon beginnen. Al snel werd iedereen voorzien van koffie en thee en natuurlijk wat lekkers. Koers werd gezet naar de Kagerplassen, waar de kapitein weer een mooie route had uitgezet. Vanwege het lekkere weer vertrok een aantal gasten naar het achterdek. Er werd genoten, van het varen, het uitzicht, de drankjes, de lunch en van elkaar. Na vier uur varen werd iedereen weer veilig aan land gebracht.


Mee met de Strandrups

De volgende activiteit is het jaarlijkse ritje met de Strandrups op 19 juli. Er zijn nog een paar plekken vrij. Iedereen die hieraan wil deelnemen kan zich aanmelden bij secretaris Gerard van der Horst (0252-214759).