Locatie voor noodopvang in onderzoek

Teylingen n Op Teylingen wordt een beroep gedaan door de Veiligheidsregio om in crisisnoodopvanglocaties tijdelijk mensen op te vangen die hun land zijn ontvlucht. Dit omdat de situatie in Ter Apel ernstig is.

Eerder dit jaar had Teylingen een locatie beschikbaar gesteld, maar daar is geen gebruik van gemaakt. Er waren toen voldoende locaties om aan de taakstelling voor de Veiligheidsregio te voldoen. Vanwege Ter Apel is nu de taakstelling voor de Veiligheidsregio’s verhoogd om mensen op te vangen. De Veiligheidsregio heeft onlangs ook op Teylingen een dringend beroep gedaan. Verschillende locaties zijn onderzocht, waaronder sporthallen. Die zijn afgevallen, want het is geen geschikte verblijfslocatie, namelijk veel mensen dicht op elkaar, zonder ramen en goede voorzieningen. Daarnaast is het belang dat de inwoners na twee jaar beperkingen door de coronamaatregelen kunnen blijven sporten, een afweging geweest. 


Op dit moment is er een locatie in Teylingen die verder onderzocht wordt op geschiktheid voor tijdelijke opvang. Er wordt dus nu gekeken of de voorzieningen daar goed zijn, of dit past in het bestemmingsplan en hoeveel mensen daar tijdelijk kunnen gaan verblijven. Het gaat om een opvang van drie tot zes maanden. Er wordt sterk gezet op de veiligheid van zowel de inwoners, als die van de bewoners van de noodopvang. Zodra er meer bekend is over de locatie zullen belanghebbenden en omwonenden worden geĂŻnformeerd en betrokken. (NK)


Feestfoto

Redactie n Deze week zijn de najaarsfeesten in Sassenheim. De redactie is op zoek naar de gezelligste foto's van dit dorpsfeest. Een mooie foto insturen kan naar redactie@deteylinger.nl, voor maandag 12.00 uur. Wie weet staat uw (feest)foto volgende week in de krant!