Vieze kiezenbeestjes in Koffiespeeltuin

Voorhout n Tijdens de Koffiespeeltuin op woensdag 28 september van 10.00 tot 11.00 uur in de bibliotheek van Voorhout gaat het over viezekiezenbeestjes.

Wanneer begin je met tanden poetsen? Welke tandpasta en tandenborstel is het beste en hoe leer je een kind uiteindelijk zelf tanden poetsen? Maar ook vooral: hoe maak je van tanden poetsen een feestje zodat het een leuke routine wordt samen met je kind. Deze en nog veel meer vragen worden beantwoord door Jolande Teeuwen, praktijkmanager tandartsenpraktijk Componistenlaan.


Deelname is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig. Loop gewoon gezellig binnen. Vanaf 9.30 uur staan de deuren open. De Koffiespeeltuin begint om 10.00 uur.


(groot)ouders en kinderen

Elke laatste woensdag van de maand is er een Koffiespeeltuin in de Bibliotheek in Voorhout en kunnen ouders/verzorgers met kinderen tot en met 4 jaar, onder het genot van een kopje koffie elkaar ontmoeten, boekjes lezen en ervaringen delen. Opa's en oma's zijn ook welkom.


Iedere maand staat een ander thema centraal, van een ontspannende activiteit tot opvoed- en opgroei informatie. Kinderen kunnen met elkaar spelen, boekjes lezen en er is een hoop leuk speelgoed aanwezig. Ouders kunnen elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen. De koffiespeeltuin is een samenwerking met de Bibliotheek Bollenstreek en CJG Teylingen. Meer informatie is te vinden op www.bibliotheekbollenstreek.nl.


Samen stoppen met roken 

Regio n De negende editie van de landelijke campagne Stoptober start op 1 oktober. Iedereen die wil stoppen met roken kan alle steun krijgen om 28 dagen niet te roken.

Meer dan 400.000 mensen deden de afgelopen jaren mee. Het werkt echt: ruim 70 procent van de deelnemers voltooit de maand rookvrij en de helft houdt het minstens 3 maanden vol. Bekende Nederlanders geven het goede voorbeeld: zangeres Eva Simons, autocoureur Tim Coronel, journalist Arno Kantelberg en zanger Tommie Christiaan gaan de uitdaging aan. 


De 28-dagen-niet-roken-reis begint op 1 oktober 2022. Je kunt meedoen door je in te schrijven via de website stoptober.nl. Je krijgt dan ondersteuning via de gratis Stoptober-app op de momenten dat je er even doorheen zit, of als je behoefte hebt aan ondersteuning, contact of afleiding. Je staat er dus niet alleen voor.


Preventie

De GGD-en zijn partner van Stoptober. Roken is de belangrijkste risicofactor voor ziekte en sterfte. GGD-en zetten zich in om zoveel mogelijk mensen te helpen te stoppen met roken. Voor meer informatie over stoppen met roken zie ikstopnu.nl.