Foreholte naar volgende bekerronde

Voorhout n In de derde en laatste wedstrijd van de poulefase van de KNVB-beker speelde Foreholte uit bij gastheer s.v. Hillegom. Beide teams waren al geplaatst voor de volgende ronde van de beker, dus ging het erom wie er nummer één in de poule zou worden.

In de 35ste minuut was het raak voor Foreholte. Door goed druk zetten van de voorhoedespelers kon de keeper van Hillegom de bal niet goed verwerken ver uit zijn doelgebied. Lars Berg wist de bal van 40 meter afstand de bal in een leeg doel te schieten en kon daarmee de 0-1 op zijn naam schrijven.  Foreholte pakte de tweede helft direct het initiatief en wist dan ook in de 47ste minuut te scoren. Door een corner van Ivo Smits wist wederom Lars Berg door middel van een kopbal de 0-2 te scoren. Foreholte liet goed voetbal zien. Na een voorzet van Sten Admiraal in de 72ste minuut, waarbij hij de achterlijn haalde, Luc van Leeuwen doorliep als bliksemafleider, waardoor Sam Lemmers de 0-3 kon scoren. In de laatste minuten van de wedstrijd wist Hillegom nog de 1-3 te scoren. Met de winst op s.v. Hillegom boekte de equipe van trainer Mario Koswal alweer haar derde overwinning in de bekerpoule en mag zich gaan opmaken voor de eerste competitiewedstrijd volgende week thuis tegen Kagia.

MHC Voorhout naar eerste winst

Voorhout n De heren van MHC Voorhout begonnen vorige week met een nederlaag bij Saxenburg met 5-4. Deze week wilde men revanche om toch een goede start in de 3e klasse te bewerkstelligen. Nieuwkoop was hiervoor het slachtoffer.

Na vijf minuten was de eerste uitbraak van de Voorhoutse heren een succes. Daan Meijer kreeg op de kop/cirkel de bal en liet de keeper van Nieuwkoop geen kans. De 1-0 was maar van korte duur. Een minuut later sneed Nieuwkoop met een vlijmscherpe pass door de verdediging van Voorhout en scoorde de 1-1. In het 2e kwart begonnen de Nieuwkoopse mannen weer sterk en scoorde snoeihaard de 1-2. Voorhout nam daarop het initiatief met goed verzorgd hockey en kwam gevaarlijk voor de goal van de tegenstander. Halverwege het kwart kreeg Voorhout een strafcorner. In de rebound stond Ruben Piekaar op de goede plek en scoorde de verdiende 2-2 in de korte hoek. De Voorhoutse mannen zetten de tegenstander onder druk. Het overwicht werd vlak voor rust uitgedrukt in een fraai gescoorde strafcorner door Louis van Paridon. Met deze voorsprong van 3-2 gingen de mannen de rust in. Het 3e kwart kabbelde rustig verder zonder dat er noemenswaardige kansen waren. Het 4e kwart was daarentegen heel spannend. Nieuwkoop wilde een punt halen en Voorhout probeerde naar een grotere voorsprong te counteren. Het was te danken aan een geweldige redding van keeper Sebastian van der Tas en een voortreffelijke lijnstop door Casper Akkerman bij twee strafcorners dat de punten in Voorhout bleven.