Laatste Lopen tegen Kanker

Warmond n De tiende editie van het hardloop- en wandelevenement Lopen tegen Kanker is tevens ook de laatste. Op zondag 9 oktober klinkt nog één keer het startschot op de Bisschopslaan.

Drijvende kracht achter de stichting Lopen tegen Kanker is Corine van Diest. De Warmondse vertelt deze week bij Sleutelstad FM waarom het na deze editie stopt. "Vooral doordat het bestuur te klein is geworden om de kar te trekken. Daarnaast dreigt de concurrentie met de gloednieuwe Duin en Bollen Vierdaagse, die van 13 tot en met 16 oktober wordt gehouden. Dat maakt het voor ons onmogelijk om door te gaan. En daarom stoppen we nu, met een lach en een traan."


Lopen tegen Kanker brengt zo'n 30.000 euro per jaar op, waarvan 80 procent direct naar goede doelen gaat. De overige 20 procent gaat naar kosten voor de organisatie.


Deelnemers kunnen voor de laatste keer 5 of 10 kilometer hardlopen, of 5, 10 of 15 kilometer wandelen. Inschrijven kan via www.lopentegenkanker.nl.


Feestelijke Dag van de Ouderen

Teylingen n De internationale Dag van de Ouderen is op 1 oktober. Seniorenvereniging Teylingen viert dit feestelijk voor alle senioren in de gemeente Teylingen op vrijdag 7 oktober bij hotel Van der Valk. De zaal is open is die dag open vanaf 13.00 uur. Bij de ontvangst staat de koffie /thee met iets lekkers klaar. Er zijn deze middag optredens van het Leidsch Viswijvenkoor en de Linge Revue. Het feest duurt tot ongeveer 17.00 uur. Deelname kost 10 euro. Aanmelden kan tot en met 1 oktober via secretariaat@seniorenverenigingteylingen.nl of telefoon 06-18184053 (ma t/m vr tussen 11.00-13.00 uur). Ouderen die niet over eigen vervoer beschikken, kunnen dit bij hun aanmelding vermelden.