Afbeelding
Foto: pr.

Parkdienst brengt 1.500 euro op voor In de Buurt-winkel

Sassenheim n Tijdens de feestmiddag voor 50-plussers en voor mensen met een beperking op woensdag 21 september in de feesttent werd de opbrengst van de collecte van de Parkdienst bekend gemaakt. De opbrengst van de collecte gaat zoals altijd naar een goed doel. Dit jaar is het de gehandicapte zorg in Sassenheim, die samenkomt In de Buurt-winkel. 

In aanwezigheid van burgermeester Carla Breuer werd door Lexi, de mascotte van de Oranjevereniging Sassenheim, het mooie bedrag van 1.500 euro onthuld en de cheque met een bos bloemen overhandigd aan de medewerkers van de Buurtwinkel. Ze waren blij verrast.


Het Wijkcentrum ‘In de buurt’ organiseert activiteiten voor mensen in de buurt en cliënten van Raamwerk, waarbij verbinding met mensen uit de wijk (in Sassenheim) een belangrijke rol speelt. Ze participeren op diverse manieren in de lokale gemeenschap. Zo brengen ze een positieve bijdrage aan het dorp en ontwikkelen zichzelf tegelijkertijd. Ze doen diverse activiteiten, zoals terreinonderhoud bij voetbalvereniging RKVV Teylingen, dieren verzorgen en voeden bij kinderboerderij Saksenhoeve en het schoonhouden van de parkeerplaats bij McDonalds. 


Maar ook helpen ze mensen uit de buurt met een hulpvraag. Denk aan tuinonderhoud, papier versnipperen, hond uitlaten, schoonmaakwerkzaamheden, inpakwerkzaamheden, bestellingen voor bedrijven zoals kleine kerstpakketten en presentjes. Ook zijn zij een leerbedrijf voor stagiaires van het MBO. Voor al deze activiteiten hebben ze materialen nodig, zoals een papierversnipperaar, een accuboormachine en een keukenmachine. Daar gaat het bedrag aan besteed worden.