MHC kwam in eigen huis achter, maar trok uiteindelijk toch aan het langste eind. | Foto: pr. Foto: pr.

Hockeydames op karakter naar winst

Voorhout n Na één winstpartij en één verliespartij moesten de dames van MHC Voorhout winnen tegen de Kraaien uit de Zaanstreek. Het werd een lastige wedstrijd met een fysiek sterke tegenstander en snelle spitsen. Voorhout behaalde na een 0-2 achterstand op karakter de volle winst op Sportpark Elsgeest.

De Voorhoutse dames begonnen goed aan de wedstrijd en zette de dames uit Wijdewormer direct onder druk. Dit resulteerde in 9 strafcorners in het 1e kwart. Door goed keeperswerk van De Zaanse goalie bleef het lange tijd 0-0, maar vaak zie je dan dat het doelpunt aan de andere kant valt. De Kraaien waren gevaarlijk op de counter met snelle spitsen. De eerste goal viel uit een snel uitgevoerde counter en Voorhout stond met 0-1 achter. Een beter spelend Voorhout kon niet voorkomen dat De Kraaien een tweede goal scoorden door een ongelukkig moment uit een eigen goal scoorde. Met een 0-2 achterstand en tegen de veldverhouding in ging beide teams de rust in.

In het 3e kwart stelden de Voorhoutse dames snel orde op zaken. Na vier minuten werd een mislukte strafcorner door Jessy Heinicke omgezet naar een fraai doelpunt in de lange hoek, 1-2. Drie minuten later scoorde Micky Meerpoel de gelijkmaker en Voorhout ging op zoek naar meer. In het 4e kwart scoorde Jessy Heinicke haar tweede en bevrijdende doelpunt met een mooi tip-in uit een strafcorner. De 3-2 gaven de dames uit Voorhout niet meer uit handen, al beleefde iedereen in de laatste minuten nog spannende momenten voor het Voorhoutse doel. De dames sleepten op karakter de buit binnen en hebben weer de aansluiting met de top.

Waterpoloërs ZVS winnen

Sassenheim n De competitie van het eerste herenteam van Zwemvereniging Sassenheim is weer begonnen. De Sassemers speelden hun eerste thuiswedstrijd afgelopen zaterdag tegen VZV IJmuiden, een degradant uit de eerste klasse bond. In een ontmoeting die qua score op en neer golfde werd uiteindelijk een knappe 11-10 overwinning behaald.

Voor een volgepakte tribune in de Wasbeek begonnen de Sassemse waterpoloërs niet sterk aan de wedstrijd. In de eerste periode kwam het team op een achterstand van 0-3. Daarnaast kreeg Stan Geurds in de tweede periode zijn derde uitsluiting en mocht hij niet meer meedoen met de wedstrijd. Desondanks pakte deze periode beter uit voor de heren, want de wisseling van verdedigend systeem pakte goed uit. Sassenheim speelde zich in de wedstrijd, maar bleef nog wel achterstaan met een score van 4-5 halverwege de wedstrijd.

In de derde periode golfden de kansen op en neer. Eerst was het VZV dat de leiding nam, maar daarna volgde een sterke periode van de heren van ZVS. Onder leiding van aanvoerder Rens Geurds, die hier drie doelpunten op rij maakte, nam het Sassemse team een voorsprong van 9-7. In het begin van de laatste kwart kreeg ook Rob Lambers zijn derde uitsluiting en mocht daardoor het bad niet meer in. Met één wissel over moesten de heren met man en macht hun voorsprong zien te behouden. Ondanks dat de foutenlast Sassenheim bijna opbrak, sleepten ze de overwinning binnen (11-10).

De Zeeuwse Kust

De competitie ging vorige week al van start. De heren speelden toen een uitwedstrijd in Vlissingen. Vorig seizoen eindigde De Zeeuwse Kust op de vierde plek op de ranglijst, een plek onder de heren uit de Bollenstreek. Sassenheim begon de uitwedstrijd moeizaam en kwam met 9-3 achter te staan en verloor uiteindelijk met 12-8.