Ter Leede vrouwen winnen

Sassenheim n Na een wisselvallige oefen/bekercampagne moest Ter Leede Vrouwen 1 afreizen naar het hoge noorden voor de eerste competitiewedstrijd tegen promovendus Oranje Nassau Vrouwen. In de selectie van de rood gelen zijn veel nieuwe en jonge spelers die dit seizoen moeten worden ingepast.

Het begin van Ter Leede was afwachtend, het initiatief werd aan Oranje-Nassau gelaten en de fysieke noorderlingen wisten hier wel raad mee. Ter Leede kwam in de beginfase niet toe aan aanvallen. De gastvrouwen kwamen dan ook verdiend op een 1-0 voorsprong. Nieuwe keepster Bo van den Bosch kan in eerste instantie redding brengen maar werd in de rebound alsnog geklopt.

Hierna kwam Ter Leede beter in de wedstrijd en vooral spits Amanda de Leur kon het de verdedigers van Oranje-Nassau lastig maken. Na goed doorzetten van deze speelster kon Malu Postel vanaf rechts een corner nemen en deze verdween direct over de keepster hoog in het doel (1-1). Oranje-Nassau kon het de verdediging in deze fase niet lastig maken en Ter Leede creëerde de overhand. Een goed uitgevoerde aanval bracht middenveldster Julie Hendriks op 16 meter in vrije schiet positie, haar schot verdween in de uiterste hoek (1-2).

Na de rust waren de gastvrouwen uitgeraasd en kon Ter Leede zonder problemen de voorsprong vasthouden. Via een aanval over de linkerflank kon aanvoerster Noelle Obdam de bal laag voorzetten op Romy van Beelen die de keepster kansloos liet (1-3). De wedstrijd zat op slot. Ter Leede kreeg nog wel enkele scoringskansen maar kon deze niet verzilveren. Aan de andere kant konden de gastvrouwen, mede door onzorgvuldigheid in de defensie van Ter Leede nog een enkele keer gevaarlijk worden. Een verdiende zege in de moeilijke uitwedstrijd.

Eerste overwinning voor Ter Leede

Sassenheim n Precies op de zestigste verjaardag van trainer Niek Oosterlee schonk zijn hardwerkende team hem het cadeau waar heel Ter Leede naar uitkeek: de eerste overwinning.

Gemakkelijk ging het niet. De Staphorsters die eerder deze week tweede-divisionist AFC Amsterdam via strafschoppen op de knieën kregen, waren vast van plan om via de Roodemolen een plek te stijgen. In een standaardsituatie kwam het fysiek sterke team ook al snel op voorsprong (0-1), maar de thuisploeg begon zich gaandeweg steeds beter te verweren. Met de oostenwind tegen in de tweede helft wist de weer fitte Rowdy van der Putten na een mooie actie gelijk te maken (1-1). De vreugde was in de 72ste minuut compleet toen de weer fel doorzettende Dirk Hoekstra, met een puntertje de 2-1 scoorde.

Tevergeefs probeerde het tiental Staphorsters - na de uitsluiting van linksback Julius Duit - nog langszij te komen. De uitstekend spelende Nino Roffelsen moest nog een bal van de lijn halen, maar de betere kansen waren voor de thuisploeg, zo had Marc de Kruijs moeten scoren, maar raakte de paal.