SOS organiseert kaartenbeurs

Sassenheim n Oude ansichtkaarten trekken altijd nog veel mensen. Verzamelaars en liefhebbers van oude stads- en dorpsgezichten lopen markten en beurzen af op zoek naar die ene prent die ze altijd al wilden hebben. Snuffelen door plastic mapjes en dozen met oude ansichtkaarten. Het heeft iets magisch en nostalgisch. Op zaterdag 8 oktober is er bij Stichting Oud Sassenheim een bescheiden ruilbeurs in De Coy (Kagerdreef 72) van oude ansichtkaarten van de gehele Duin- en Bollenstreek. Met name Noordwijk is goed vertegenwoordigd. De beurs is gratis te bezoeken van 9.30 tot 13.00 uur.


De expositie ‘Het Rijke Roomse Leven’ is dan ook te bezichtigen. De openingstijd hiervan is van 10.00 tot 12.00 uur. De tentoonstelling blijft nog tot 1 november staan.


Inloop

Op donderdagmorgen 6 oktober is er weer een SOS Inloop. Aan de hand van foto’s uit de jaren ‘70 zal er door het centrum van Sassenheim ‘gewandeld’ worden en zullen de beelden vergeleken worden met de huidige situatie. De presentatie is een coproductie van heren Piet Langeveld en Frans van der Wiel.


Taizéviering 

Sassenheim n Op zondag 2 oktober wordt de eerste oecumenische Taizéviering van dit seizoen gehouden. De viering begint om 19.00 uur in de Dorpskerk (Hoofdstraat 217). Voorganger is ds. T. Moll en het Oecumenisch Kleinkoor Sassenheim verleent haar medewerking. De Taizédienst voegt, met de specifieke Taizézang, iets toe aan de gebruikelijke zondagse kerkdiensten. De stilte krijgt in deze gebedsdienst een belangrijke plaats. Een stilte die rust en ruimte geeft voor inkeer. Even een stil moment om bewust te doorleven en stil te staan bij wat u bezighoudt. Daarbij is er gelegenheid een kaarsje te ontsteken voor een situatie in de wereld of iemand die u in gedachte heeft. Iedereen, zowel jong als oud, en van alle kerkelijke gezindten, is van harte welkom.