Tijdens een van de oefeningen moet een meisje gered worden van een ter water geraakte auto. | Foto; Frank Kamer
Tijdens een van de oefeningen moet een meisje gered worden van een ter water geraakte auto. | Foto; Frank Kamer Foto: Frank Kamer

Auto in de sloot bij Rijnlands Lyceum

Sassenheim n Het was even twee keer kijken, want was er nou echt een auto in de smalle sloot aan de achterkant het Rijnlands Lyceum gereden? Het bleek te gaan om regionale vaardigheidstoetsen tijdens de open dag van de Brandweer Sassenheim.

Zowel op de toetslocatie als bij de kazerne aan de Parklaan kwamen veel nieuwsgierige bezoekers een kijkje nemen. Niet alleen naar de honderd jarige gerestaureerde Magirus Brandweerspuit, maar ook naar de verschillende brandweerauto's en andere gereedschappen die het korps tot zijn beschikking heeft. 

Ook kon er een rondrit gemaakt worden met de oude Austin Brandweerauto van de Sassenheimse brandweer. 


Agent aangevallen

En de reddingsactie bij het Rijnlands Lyceum? Naast de auto bleek er ook een scooter in het water te liggen. Ook dat slachtoffer moest worden gered. Dat vervolgens een groepje luidruchtige jongeren nog een agent met 'zoutzuur' overgoot en een elektrische fiets in brand vloog, maakte het allemaal nog drukker voor de korpsen. De agent werd verzorgd en uiteindelijk wisten alle deelnemers de slachtoffers te redden, op de fiets na. Die belandde veelal in de sloot, omdat elektrische fietsen lastig te blussen zijn.