Tribuut aan Doe Maar in Trefpunt

Warmond n De revival van de jaren tachtig brengt ook de muziek van Doe Maar weer op het podium. Op zaterdag 15 oktober speelt de Tributeband hun nummers in theater Het Trefpunt.

Zes muzikanten nemen u mee naar de hoogtijdagen van de popgroep Doe Maar. Deze was begin jaren tachtig binnen de Nederpop, met invloeden van ska, punk en reggae, een ware sensatie. Nog altijd is zij niet vergeten en klinkt dagelijks op menig radiostation. De Tributeband doet hun vele hits eer aan. Is dit alles, 32 jaar, Smoorverliefd en ook het maatschappijkritische De Bom komen zeker voorbij. Een avond even helemaal terug naar de inmiddels weer hippe jaren tachtig. 


De voorstelling begint om 20.30 uur. Kaarten kosten 21,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.theaterhettrefpunt.nl, bij de VVV aan de Gemeentehaven 3 of een half uur voor aanvang aan de zaal (Herenweg 80). 


Wandeling in het Bos van Krantz

Warmond n De natuurgidsen van IVN Leiden geven op zondag 2 oktober om 11.00 uur een excursie in het landgoedbos van Huys te Warmont. De herfst is al volop zichtbaar in het bos. Dankzij de overvloedige regen in september zijn al vele paddenstoelen weer te vinden: tonderzwammen, biefstukzwam en de reuzenzwam. Bomen en struiken leveren weer bessen en zaden, voer voor de vele trekvogels uit het hoge noorden. Bosmuizen snoepen van de hazelnoten en gaaien verstoppen eikels als wintervoorraad. Aanmelden is verplicht en gaat via wandeling.HtW@hotmail.com Geef op met hoeveel mensen u komt en komt u bij nader inzien niet, meldt u dan weer even af. De start is bij de ingang aan de Herenweg 139. Parkeren kan (vlakbij) aan de Beatrixlaan. Voor verdere informatie, kijk op www.ivn.nl/leiden..


Lekker lopen

Warmond n En ook op maandag 3 oktober is het mogelijk een mooie najaarswandeling te maken in het bos bij Huys te Warmont. Groei & Bloei organiseert om 14.00 uur een wandeling door het bos. Dit jaar zijn door het Zuid-Hollands Landschap de oranjerie en bijbehorende tuin weer in oude glorie hersteld zoals deze in 1920 waren. Verzamelen op de parkeerplaats aan de Herenweg 139. Aanmelden via info@bollenstreek.groei.nl.