Workshops iPhone en iPad bij de Bibliotheek Bollenstreek

Sassenheim n De Bibliotheek Bollenstreek biedt in samenwerking met Seniorweb workshops iPhone en iPad aan, waarbij deelnemers alles leren over hun apparaat. De eerste workshop: De Basis, wordt gegeven op donderdag 6 oktober van 14.00 tot 16.00 uur in de bibliotheek van Sassenheim (Kerklaan 42). 

Deelnemers leren schermen naar eigen wens in te delen door apps te verplaatsen en groeperen. Vanaf het startscherm wordt men meegenomen langs de belangrijkste instellingen zoals meldingen beheren op de statusbalk, werken met de App Store en App-bibliotheek.


De workshops worden gegeven door ervaren docenten van Seniorweb. Er wordt gewerkt in kleine groepjes van maximaal zes deelnemers zodat iedereen genoeg tijd en aandacht krijgt. 

De lesstof wordt geprojecteerd op een groot scherm zodat er meegekeken kan worden naar wat er op het scherm gebeurt.


De overige workshops van elk twee uur worden gegeven op donderdag van 14.00 tot 16.00 uur in de bibliotheek: op 13 oktober (whatsapp en bellen), 20 oktober (internet, youtube en mail), 27 oktober (agenda en notities), 3 november (foto en video).


Er kan per workshop aangemeld worden. De kosten per workshop zijn 7,50 euro voor leden van de Bibliotheek Bollenstreek en/of Seniorweb en 10 euro voor niet-leden. Deelname kan in alle vestigingen aan de balie van de Bibliotheek Bollenstreek geregeld worden of via www.bibliotheekbollenstreek.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over deze en andere cursussen. 


Voor andere digitale vragen is er het gratis digitale inloopspreekuur. In de bibliotheek van Sassenheim is dit spreekuur iedere donderdag van 14.00 tot 16.00 uur.