Gregoriaanse Gezangen onder begeleiding van orgel en jazz-Bugel

Warmond n De Stichting Vrienden Kerkelijk Erfgoed Warmond ( KEW ) organiseert op zondag 16 oktober een bijzonder matinee concert in de Protestantse Kerk (Herenweg 82). Tijdens het concert 'Mixture, the Night Sessions' worden eeuwenoude gregoriaanse gezangen en orgelimprovisaties in diverse stijlen uitgevoerd.

Mixture verwijst enerzijds naar het woord 'mengeling' enerzijds, en naar de naam van het op elk orgel aanwezige orgelregister 'mixture' anderzijds. ‘The Night Sessions’ refereert aan de nachtelijke opname van deze opmerkelijke productie, die zeer positief werd onthaald in de Belgische pers.


Bart Wuilmus, Jo Hermans en het mannenkoor Cantabo uit België brengen een allesbehalve traditioneel orgelconcert. De kruisbestuiving van orgel, jazz-bugel en gregoriaanse zang zorgt tijdens dit improvisatieconcert voor een unieke sound.

Bart Wuilmus (1977) studeerde aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen ; de afgelopen jaren speelde hij in binnen- en buitenland concerten op monumentale orgels.

Jo Hermans (1984) behaalde zijn klassiek diploma aan het Conservatorium te Antwerpen; al op jonge leeftijd begon hij met het combineren van diverse muzikale genres; hij won de solistenprijs op de prestigieuze Nationale Brassband Kampioenschappen en bleef ook actief in de jazz-scene. Cantabo werd op palmzondag 1990 opgericht in de schoot van het Antwerps Kathedraalkoor; naast de missen en vespers concerteert Cantabo vaak in combinatie met andere koren of instrumentalisten onder andere in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Italië en Spanje.


Het matineeconcert begint om 16.00 uur. De entree bedraagt 15 euro. De voorverkoop is gestart via www.stichtingvriendenkew.nl.