Afbeelding
Foto: pr.

Poffertjes in de feestweek

Alle leerlingen van de Springplank genieten op school van hun poffertjes, voorafgaand aan de opening van de kermis. | Foto: pr.

Sassenheim n Anita van der Zon, de nieuwe directeur van basisschool de Springplank, stuurde het volgende bericht naar de redactie. 

"Al jaren vieren we in Sassenheim elke derde volle week van september de najaarfeesten. Op woensdag 21 september ging de kermis open. Iets waar de kinderen van basisschool de Springplank enorm naar uitkijken. Om al goed in de stemming te komen, bakken de ouders van de Ouderraad traditiegetrouw de woensdag van de kermisweek voor alle kinderen van de school poffertjes. Zo ook dit jaar. Alle kinderen komen per groep in de aula alwaar een feestelijk gedekte tafel voor hen klaarstaat. Ieder kind geniet zienderogen van de heerlijke, zelfgebakken poffertjes. De groepen 1 tot en met 4 hebben die ochtend ook een kijkje op het kermisterrein genomen."


Ruilavond voor kleding

Sassenheim n Kom shoppen met 100 procent korting tijdens de kledingruilavond, op vrijdag 14 oktober van 19.30 tot 21.00 uur in de bibliotheek (Kerklaan 42).

Het is herfst, tijd voor lange broeken en warme truien. Iedereen heeft wel wat kleding in de kast hangen wat nog goed is, maar niet meer wordt gedragen. De Bibliotheek Bollenstreek biedt onder de naam VerMaak een reeks duurzame activiteiten aan, waaronder deze kledingruilavond. Ga de uitdaging aan om de Bollenstreek een stukje groener door te geven aan de volgende generatie.


Deelname aan de kledingruilavond is gratis, vooraf aanmelden is verplicht. Iedere deelnemer mag maximaal 15 kledingstukken meenemen om te ruilen, waarvan minimaal één outfit in de schijnwerpers gezet kan worden.

Meer informatie is te vinden op www.bibliotheekbollenstreek.nl/vermaak. Hier kan ook aangemeld worden.