Gezinsviering in de Pancratiuskerk

Sassenheim n De eerste gezinsviering van dit schooljaar in de St. Pancratiuskerk is op zondag 9 oktober. Het onderwerp van de viering is “Iedereen telt mee!”. 

Met dit onderwerp willen ze aandacht vragen voor de mensen die, onder andere doordat alles duurder wordt, de hulp kunnen gebruiken. "We willen deze mensen niet vergeten. Deze en komende vieringen willen we voor hun producten inzamelen voor de Voedselbank." Aankomende zondag komt dit onderwerp goed terug in het verhaal Eerlijk = Eerlijk, over de eekhoorn die een feest geeft, omdat de herfst begint. De kinderen kunnen tijdens de viering een kleurplaat kleuren van de eekhoorn en zijn vriendjes en na de viering nog een leuke herfst knutsel maken terwijl de ouders een kopje koffie of thee nemen.


De komende gezinsvieringen zijn op 13 november om 10.00 uur (Sint Maarten), 24 december om 18.30 uur (kerstavond) en 26 december om 10.00 uur (kindje wiegen).

Helpt u ons om iedereen een goede herfst en winter te bezorgen? Kom dan naar de viering en neem producten mee voor de Voedselbank. De Voedselbank heeft onder andere behoefte aan de volgende producten rijst, pastasaus, chocopasta, koffiepads, kinderpasta en jam. Andere lang houdbare producten zijn ook welkom.


Gezellig samen leren koken

Voorhout n Marente start op woensdag 9 november van 16.30 tot 19.00 uur weer met de succesvolle basiskookcursus ‘De Oude Garde’ in Voorhout. Onder enthousiaste begeleiding van chef-kok Willem Vogels leren deelnemers al doende een gezonde maaltijd te bereiden. Na de kookles neemt iedereen plaats aan de gedekte tafel en dineert samen met de medecursisten onder het genot van een glaasje wijn of fris. Gezelligheid en saamhorigheid staan bij deze cursus voorop.

Tijdens de kookcursus leert chef-kok Willem Vogels hoe eenvoudig een gezonde en smaakvolle maaltijd  te maken. Na deze cursus is iedere deelnemer in staat om maaltijden te bereiden zoals aardappelen met groente en vlees of vis, stamppot, pasta of een maaltijdsoep. De cursus bestaat uit zes kooklessen en start op woensdag 9 november van 16.30 tot 19.00 uur in De Spelewey in Voorhout. Er wordt gekookt vanuit het Marente Kookboek. 


Wilt u graag leren koken of vindt u het gezellig om samen met anderen te koken en te eten? Aanmelden is verplicht vóór 26 oktober en kan op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur (vrijdag tot 12.00 uur) via telefoonnummer (071) 4093333 en/of info@marente.nl. Meer informatie staat ook op www.marente.nl.