Wethouder Wietsma mag het lintje doorknikken. | Foto: pr./Richard Hijdra
Wethouder Wietsma mag het lintje doorknikken. | Foto: pr./Richard Hijdra Foto: pr./Richard Hijdra

Vernieuwd sportpark Overbos feestelijk geopend, mét overwinning

Warmond n Voor SV Warmunda was zaterdag 1 oktober een heugelijke dag. Na maanden van hard werken werdhet vernieuwde sportpark geopend door wethouder Reny Wietsma-Biesbroek. Tijdens de eerste thuiswedstrijd van Warmunda 1 tegen Hazerswoudse Boys was het één groot feest op het vernieuwde sportpark.

Zaterdag 1 oktober stond in het teken van de opening van het vernieuwde sportpark van de plaatselijke SV. De dag werd aangevangen met een demonstratie, gegeven door de handbaljeugd samen met de dames 1 van de handbaltak van SV Warmunda. Al enige jaren is SV Warmunda een omnisportvereniging en was het hoog tijd om de integratie van de handbal beter te faciliteren. Dat was één van de redenen om het handbalveld een prominente plek op het sportpark te geven, namelijk voor de kantine.


Kleine club, grote prestatie

Na de demonstratie van de handbal was het heugelijke moment daar om onder toeziend oog van vele vrijwilligers, sponsoren en andere aanwezigen het sportpark officieel te openen. Tijdens de toespraak van kersverse voorzitter André Bunders werd nog maar eens aangehaald waar een kleine club groot in kan zijn, met de hulp van alle vrijwilligers heeft een kleine club als Warmunda een grootste prestatie neer weten te zetten met het vernieuwde sportpark . Na de verscheidende mooie woorden was het officiële gedeelte aangebroken en werd buiten door Wethouder Reny Wietsma-Biesbroek het sportpark officieel geopend. Op dat moment kwamen de spelers van Warmunda 1 het veld op onder luid geknal van vuurwerk.


Het eerste elftal heeft de opening nog meer glans weten te geven door de eerste wedstijd op het vernieuwde natuurgrasveld met 2-1 te winnen. Op het vernieuwde terras werd de wedstrijd -onder het genot van een hapje en drankje- uitgebreid besproken. De dag werd in de kantine afgesloten met een heus openingsfeest dat tot de late uurtjes doorging.


Ter Leede vrouwen teleurstellend

Sassenheim n De eerste competitiewedstrijd op de Roode Molen is voor de vrouwen van Ter Leede in een deceptie geëindigd. Debutant in de Topklasse DSE uit Etten-Leur ging na 90 minuten verdiend met een 3-1 overwinning huiswaarts.

De verwachting was dat het Sassenheimse elftal de tegenstander direct onder druk zou zetten en dominant zou spelen. Niets was minder waar. Ter Leede speelde de bal op de eigen helft in een veel te laag tempo rond, zelden werd de bal naar de voorste lijn gespeeld. DSE stond compact en moet verbaasd zijn geweest over de speelwijze van de opponent. De eerste bal vanuit het middenveld die wel bij spits Romy van Beelen aankwam stichtte direct gevaar in de achterhoede van DSE. De keepster kon redding brengen. De wedstrijd verliep zonder kansen en de opgekomen toeschouwers moeten slaperig zijn geworden in het waterige zonnetje op het sportpark.


Na 28 minuten kon Romy van Beelen wel doorstomen naar het vijandelijke doel, in kansrijke positie koos zij ervoor om de bal af te leggen naar Noelle Opdam die de bal in het lege doel kon schuiven. Zij deed dit echter vanuit buitenspelpositie zodat het doelpunt werd geannuleerd. DSE kreeg wel de indruk dat er wat te halen viel en ging zich vaker melden op de helft van roodgeel. Bij een voorzet vanaf de linkerkant, werd de bal verkeerd ingeschat door de verdediging van Ter Leede en kon DSE op voorsprong komen. Ter Leede bleef op dezelfde wijze spelen en kort na de openingstreffer was een afstandsschot van het middenveld van DSE onhoudbaar voor keepster Bo van den Bosch (0-2). Kort hierna werd Romy van Beelen met een overtreding gestuit in het zestienmeter gebied en bracht Noelle Opdam de spanning terug in de wedstrijd (1-2).


Na de rust met enkele wissels aan de zijde van Ter Leede koos Ter Leede wat vaker de aanval maar het was inspiratieloos, er werden zelden kansen gecreëerd en DSE kon makkelijk op de been blijven en bij een uitval zelfs op 1-3 komen. Ter Leede zal haar speelwijze toch wat aanvallender moeten gaan opstellen wil het potten gaan breken in deze competitie.


Zesde plaats voor Bollenstreek-schaatsers WIJC bij NK

Warmond n De Warmondse IJs- en Skeelerclub (WIJC) is zaterdag 1 oktober bij het Nederlands Kampioenschap voor schaatsclubs als zesde geëindigd. De club, vertegenwoordigd door schaatsers van haar Trainingsgroep Bollenstreek, presenteerde boven verwachting. 

De WIJC was pas laat als reserve uitgenodigd voor de titelstrijd waar de veertien beste clubs van Nederland in Heerenveen om de nationale titel strijden. Elke club moet veertien rijders opstellen waarvan zes junioren die zowel bij de jongens als de meisjes een 500, 1000 en 1500 meter reden. Acht senioren mannen en vrouwen snelden op de 500, 1000, 1500 en 3000 meter naar hun snelste tijd.


De thuisrijders van Hardrijders Club Heerenveen kroonden zich tot nationaal kampioen. De Trainingsgroep Bollenstreek-schaatsers van de WIJC streden de hele wedstrijd knap mee rond de middenmoot en eindigde de titelstrijd op de zesde plaats in ‘het linker rijtje’. Maar bovenal vonden de clubgenoten elkaar langs de kant aanmoedigend voor elkaar en veel plezier hebbend. Precies de helft van de veertien deelnemers reed een nieuw persoonlijke record. Ook de reserves mochten na afloop proberen hun persoonlijke records aan te scherpen wat verschillende schaatsers ook lukten.


Profs schaatsen voor club

Tijdens het NK Clubs komen ook de profs eenmalig uit voor hun club. Zo reed Patrick Roest de snelste 3000 kilometer ooit en stonden ook wereldtoppers als Antoinette de Jong en Hein Otterspeer in Thialf aan het vertrek namens hun vereniging. Profschaatser Yves Vergeer (Team IKO) vertegenwoordigde tijdens het NK Clubs de kleuren van de Trainingsgroep Bollenstreek van de WIJC. Voor sommigen was het NK Clubs echter niet met hun profprogramma te combineren. Zo moest de WIJC Ward Dielissen missen die met zijn profploeg TalentNed op trainingskamp in Inzell was. Daar reed hij bij een trainingswedstrijd wel twee nieuwe clubrecords.


Start schaatsseizoen

Het NK Clubs is het startschot van het nieuwe schaatsseizoen wat deze week ook voor alle leden van de WIJC weer begint. Verspreid over de banen in Haarlem en Leiden starten de schaatsers onder leiding van trainers van de Trainingsgroep Bollenstreek aan hun winterseizoen. Voor geïnteresseerden die het schaatsen willen proberen of weer oppakken heeft de Warmondse IJs- en Skeelerclub nog enkele plekken op trainingsuren in Leiden beschikbaar. Het gaat hier om de maandagavond van 20.15 tot 21.15 uur en de vrijdagavond van 18.45 tot 19.45 uur. Bij interesse kan contact opgenomen worden met tc@wijc.nl.

Afbeelding