Inhaalslag Foreholte te laat

Voorhout n Na de uitstekende openingswedstrijd tegen Kagia trok Foreholte met goede moed naar Reeuwijk. Trainer Mario Koswal had zijn team door blessures noodgedwongen wat moeten aanpassen.

De bezoekers namen direct het initiatief en binnen enkele minuten kopte Sam Lemmers na een afgemeten voorzet van Ivo Smits de bal over het doel van RVC 33 keeper Stefan van der Meer. De laatste zag tot zijn opluchting de kopstoot van Lemmers net over de deklat scheren. Niet lang daarna kreeg Foreholte een buitenkansje om de score te openen. De op links doorgekomen Joost Jansze werd tegen de grasmat gewerkt, waarna scheidsrechter Vermaat de bal alleen nog maar op de stip kon leggen. De door Ivo Smits ingeschoten bal werd echter door RVC keeper van der Meer gepareerd. Uit de rebound dacht de attent toegesnelde Sam Lemmers alsnog de 0-1 te maken, maar hij kreeg de bal op zijn arm, waardoor de treffer werd afgekeurd. Hierna liet Foreholte enkele mogelijkheden liggen en kreeg daarvoor de rekening gepresenteerd. Als je zelf niet scoort dan luidt de oude voetbalwet dat de tegenpartij dat wel doet. De op de counter spelende thuisploeg liet via Mark Sluijs zie hoe wel moet (1-0).

De tweede helft begon met het meest controversiële moment van de wedstrijd: 20 meter over de middellijn dreigde Joost Jansze alleen op de RVC keeper af te gaan, toen hij door Zanzibar Booy volgens alles wat Foreholte heet onreglementair werd gestuit. Arbiter Vermaat had echter geen VAR tot zijn beschikking en wuifde de Foreholte claim weg. Uit de direct daarop volgende tegenaanval scoorde RVC 33 vervolgens via Niels van der Meer de 2-0. De opgestoomde Foreholte linksback Jimmy Voorn gaf een goede voorzet af waaruit Sam Lemmers de aansluitingstreffer in het net deed belanden (2-1).

De bezoekers moesten nog hoger gaan spelen dan het normaal al doet en dat speelde RVC-middenvelder Mark Sluijs in de kaart. Met een bal vanaf 30 meter scoorde hij de 3-1.Vlak voor tijd scoorde Sam Lemmers met een kopbal nog de 3-2. Maar verder dan dat kwam Foreholte ondanks de goede intenties niet.

MHC Voorhout knokt zich naar een gelijkspel

Voorhout n Na twee wedstrijden in de competitie en een verloren bekerduel stonden de mannen van MHC Voorhout voor een moeilijke taak om drie punten binnen te halen tegen Woerden. Het werd een mooie wedstrijd op het scherpst van de snede, waar beide teams attractief hockey lieten zien. Na een achterstand sleepte Voorhout uiteindelijk een punt uit het duel dat met 4-4 eindigde.

Het beloofde een lastige wedstrijd te worden tegen Woerden dat de aansluiting zocht met de top van de competitie. Voorhout liet zich in het eerste kwart overbluffen door het snelle spel van de tegenstander. Binnen twee minuten stond Voorhout met 0-1 achter uit een strafcorner. Door wisselingen tussen de middenvelders en spitsen kreeg het Voorhoutse team geen greep op het spel van de mannen uit Woerden. Binnen 8 minuten keek men tegen een 0-2 achterstand aan. Donkere wolken verschenen boven Voorhout. In het 2e kwart werd het een en ander recht gezet en mannen van Voorhout konden meer tegenstand bieden. Na een aantal minuten kreeg Voorhout een strafcorner en uit de rebound scoorde Louis van Paridon de aansluittreffer. Lang kon men niet genieten van de goal. Eén minuut later lag de bal weer achter de Voorhoutse goalie en het was 1-3. Voorhout knokte zich terug in de wedstrijd. Met een machtige pass van achteruit door Casper Akkerman werd op links een aanval opgezet die door Daan Meijer netjes werd afgerond, 2-3. Toch vergrootte Woerden weer de marge naar 2 door een strafcorner, 2-4. Op het einde van het kwart maakte Louis van Paridon met een verwoestende backhand de 3-4. Met deze stand gingen beide teams de rust in.

Het 3e kwart was voor Voorhout en toonde veerkracht. Woerden werd onder druk gezet. Timo van Katwijk scoorde de verdiende 4-4. Op het einde van het kwart werd een strafcorner onreglementair op de lijn tegen gehouden en Woerden kreeg een strafbal. Keeper Sebastian van der Tas hield Voorhout op de been door deze te stoppen en men ging daarna het 4e kwart in. Het laatste kwart gingen beide teams voor de winst. Op het laatst kreeg Woerden nog drie strafcorners en Voorhout in de laatste minuut ook één. Beide keepers liet zich niet meer passeren en stelden voor beide teams het punt veilig.

Ter Leede troeft Sparta Nijkerk af

Sassenheim n Na het bekerverlies tegen GVVV en het 1-1 gelijkspel thuis tegen SteDoCo was het team van trainer Erik Speelziek hard toe aan een overwinning om spelers en aanhang weer het goede gevoel terug te geven en naar de (sub)top te stijgen.

Ter Leede kwam fel uit de startblokken, zette druk op doelman en verdediging buffelde op het middenveld en na een goed half uur kwam het door linksback Lucas Leverland op een verdiende voorsprong tegen de verblufte Spartanen en hield die tot de rust vast.

Dan moest het voor de thuisploeg met drie verse spelers maar na de rust gebeuren. Ook dat bleek een utopie, want toen ook Luc de Kruijs op rechts zijn tegenstander de baas werd kon hij direct na de pauze uit een hoge voorzet van links van broer Marc de 0-2 inkoppen. En het hardnekkige verzet van de gasten bleef aanhouden met nog mooie kansen op een 0-3. Door de toegekende penalty in de slotfase leek het toch nog spannend te worden, maar toen die door de lat, doelman De Vries tweemaal en Roffelsen gekeerd werd was de overwinning ondanks een ongelukkig eigen doelpunt binnen. Dat de concurrentie ook won is misschien jammer, maar als Ter Leede zo speelt kan het zich met veel ploegen meten en gaat het ongetwijfeld stijgen.