Vragen over bus tijdens werkzaamheden Herenweg

Warmond n Het CDA Teylingen heeft schriftelijke vragen gesteld over het gebrek aan openbaar vervoer tijdens de werkzaamheden aan de Herenweg. 

Gedurende de werkzaamheden rijdt bus 50 niet door Warmond waardoor een tijdelijke pendelbus is ingezet. Deze pendelbus rijdt op doordeweekse dagen in twee tijdvakken en op zaterdag van 11.30 tot 18.30 uur. Op zondag rijdt de pendelbus niet. 


Het CDA heeft de schriftelijke vragen gesteld omdat veel Warmonders bij vertegenwoordigers van de partij hebben aangegeven dat Warmond momenteel slecht bereikbaar is met het openbaar vervoer. Vooral ouderen merken de gevolgen, omdat zij vaak afhankelijk zijn van het openbaar vervoer als zij bijvoorbeeld boodschappen gaan doen in een naburig dorp of naar het ziekenhuis moeten. Het CDA wil dat de pendelbus komende maanden vaker gaat rijden zodat Warmond beter bereikbaar is met het openbaar vervoer.


Meerlanden deelt 55.000 euro uit

Regio n De inschrijving voor het Meerlandenfonds is op 1 oktober gestart. Ook dit jaar heeft Meerlanden een bedrag van 55.000 euro in het fonds gestort om (sport)verenigingen en goede doelen te ondersteunen. 

Het bestuur van het fonds let bij de aanvragen op degenen, die zich inzetten voor een mooie en duurzame leefomgeving. Het bestuur let extra op projecten of activiteiten die het milieu bevorderen en het welzijn van mensen vergroot. Goede doelen en (sport)verenigingen komen voor een bijdrage uit het Meerlandenfonds in aanmerking door een project te beschrijven. Vrijwilligers van goede doelen en sportverenigingen kunnen tot 1 november en aanvraag indienen via www.meerlanden.nl/fonds. Hier staat ook het reglement.