Collecte levert 3.100 euro op

Warmond n De collecte Alzheimer brengt bijna 3100 euro op in Warmond.

Zestien collectanten haalden dit jaar 2384,52 euro op tijdens de collecteweek van 6 tot en met 12 november. Via online donaties kwam 687,45 euro binnen. De totale opbrengst kwam hiermee op 3071,97 euro.

Namens de coordinator collecte: "Heel veel dank voor uw bijdrage, deze is hard nodig want helaas groeit de groep mensen met dementie snel: 1 op de 5 mensen krijgt dementie en zelfs 1 op de 3 vrouwen. Meer geld voor onderzoek betekent dat we eerder oplossingen vinden om dementie de wereld uit te helpen."


Sintvoorieder1: 47.459 cadeaus

Regio n Van maandag 14 november tot en met vrijdag 18 november stonden verschillende lokale omroepen, waaronder de Bollenstreek Omroep (BO), en Radio West helemaal in het teken van de actie Sintvoorieder1. Er werden in totaal 47.459 cadeaus ingezameld voor de stichting. Een aantal dat fors boven het oorspronkelijke doel van 20.000 uitkwam.

Nadat Den Haag FM al enkele jaren succesvol de inzameling voor Stichting Sintvoorieder1 ondersteunde, is de actie dit jaar breder uitgedragen. De lokale omroepen Sleutelstad in Leiden, Bo –de omroep voor de Bollenstreek-, Studio Alphen, Den Haag FM en de regionale zender Radio West bundelden hun krachten en hierdoor werd de actie groter dan ooit met een fantastisch resultaat: 47.459 cadeaus werden bijeengebracht door zeer veel vrijgevige luisteraars.


Bij Sleutelstad in Leiden werden 3.810 cadeaus ingezameld en ook de inwoners van de Bollenstreek wisten de studio van Bo te vinden: daar werden 1.531 cadeaus langsgebracht. In de grootste stad van de regio, Den Haag, wisten Den Haag FM en Radio West in de Centrale Bibliotheek daar nog 39.226 cadeaus bij op te tellen, wat het totaal op 47.459 bracht.


Laatste editie Boezemcafé 2022

Regio n Het Boezemcafé opent op woensdagochtend 30 november haar deuren voor de laatste keer dit jaar. Van 10.00 tot 12.00 uur kunnen vrouwen uit de regio die geraakt zijn door borstkanker elkaar ontmoeten in een apart deel van Brasserie Hemels in Oegstgeest. Hier kunnen lotgenoten hun ervaringen met en de gevolgen van borstkanker met elkaar delen en tips uitwisselen. Renske van Schie, schrijfster van het boek ‘Kill the bastard' over haar ervaringen met borstkanker, zal bij de koffie aanschuiven. De toegang en koffie en thee met wat lekkers erbij is gratis. Na afloop staat voor iedere gast een goodiebag klaar. Graag van te voren aanmelden via telefoon of whatsapp: 06-21426567 of boezemcafe@gmail.com. Voor meer informatie www.boezemcafe.nl.