De liturgie van het alledaagse

Warmond n Wat heeft de christelijke traditie te zeggen over alledaagse handelingen, zoals in de file staan of een goede vriend opbellen? En hoe ontmoeten we God in die alledaagse handelingen? Die vragen staan centraal op donderdag 1 december tijdens een bijeenkomst met ds. Rianne de Reus en de heer Nels Fahner in ’t Zenit (Herenweg 82) in Warmond.


Uitgangspunt voor deze bijeenkomst is het boek De liturgie van het alledaagse van de anglicaanse priester en publiciste Tish Warren. Zij verbindt in dit werk alledaagse situaties met eeuwenoude theologische inzichten. Door dat te doen, gaat Warren op zoek naar de zin van het alledaagse leven.


De lezing begint om 20.00 uur. De toegang bedraagt 3 euro. De organisatie is in handen van de Commissie Vorming & Toerusting.


Vespers in de Advent

Sassenheim n De vier weken voor Kerstmis heet Advent, wat verwachting betekent. Het is in de christelijke traditie een periode van inkeer, van verstilling, van voorbereiding op de geboorte van Jezus. In de drukte van alledag valt het niet mee om die verstilling te ervaren. Op woensdag 30 november en 7, 14 en 21 december vinden in de Dorpskerk (Hoofdstraat 217) in Sassenheim vespervieringen plaats die ruimte voor inkeer en verstilling bieden. De vespers beginnen om 19.15 uur en duren ongeveer een half uur. Ds. Annette Bosma leidt deze vespervieringen. 


Kind en media, gaat dat wel goed?

Regio n Via het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) zijn binnenkort twee webinars 'Kind en media' voor ouders van kinderen van 4 tot en met 8 jaar en 9 tot en met 12 jaar.

Wat doen kinderen op de computer? Zijn ze wel veilig? Hoe lang mogen kinderen eigenlijk spelen op hun telefoon of tablet, wat past bij de leeftijd? Tijdens deze avond bespreken we de voor- en nadelen van het gebruik van beeldschermen en online media door kinderen. Je krijgt tips hoe je je kind mediawijs opvoedt.


Aanmelden

De webinar voor ouders van kinderen van 4 tot en met 8 jaar is op donderdag 8 december, voor 9 tot en met 12 jaar op woensdag 14 december, beide van20.00 tot 21.30 uur. Deelname bedraagt 5 euro per persoon. Aanmelden via www.cjgcursus.nl.